Nina: Mentalno sam ojačala, to je ključ

WTA 28. mar. 202113:55 > 14:001 komentar
Podeli:
REUTERS/Jaimi Joy

Najbolje rangirana srpska teniserka Nina Stojanović otkrila je da su duže pripreme uzrok njene bolje fizičke i psihičke spreme ove sezone.

Nina je ostvarila dve pobede u kvalifikacijama, a potom je stigla do trećeg kola turnira u Majamiju, gde će odmeriti snage sa drugom teniserkom sveta Naomi Osakom.

Verujem da sam ostvarila dobre rezultate jer imam veliku želju da igram turnire. Prvi put u životu su mi pripreme trajele više od četiri sedmice. Radili smo između šest i osam sedmica. Bio je to veliki izazov za mene. Počela sam sezonu mentalno spremna, sa velikom željom. Ne umaram se, čak i kada mi je fizički teško. Mentalno sam ojačala, to je ključ“, rekla je 24-godišnjakinja.

povezane vesti

„Radila sam više, pomerila sam granice. Nije lako trenirati svaki dan, viđati iste ljude svaki dan. Ali ja sam se radovala svakom treningu“.

U drugom kolu u Majamiju srpska teniserka je pobedila Juliju Putincevu 5:7, 7:5, 6:2, pošto je spasila dve meč lopte rivalke u drugom setu.

„Duboko u sebi mislim da mogu čak i bolje. Moje vreme dolazi i moram da nastavim da radim. Dokazala sam sebi da pripadam ovde. Svesna sam udaraca koje imam. Mnogo ljudi mi je reklo da sam talentovana. Ali u prošlosti je bilo onih koji nisu verovali u mene, to mi je davalo još više snage. Moram da radim još kako bih fizički i psihički ostala na visokom nivou“.

Otkrila je Nina da su joj Ana Ivanović i Jelena Janković veliki uzori.

„Sećam se kada sam gledala Anu Ivanović i Jelenu Janković u Srbiji u Fed kupu. U tom momentu sam poželela da i ja izađem na taj teren jednog dana, da igram za tim, pred svojim navijačima, da budem na televiziji, da budem uspešna. One su mi bili uzori. Zahvalna sam što sam imala nekog na koga mogu da se ugledam“.

Uz Olgu Danilović, Stojanovićeva predstavlja budućnost srpskog tenisa.

„Srećna sam što je i Olga tu. Takođe imamo i Aleksandru Krunić. Ali svako mora da radi za sebe, svako ima svoje ciljeve i svoje probleme. Srbija ima budućnost u tenisu. Uvek želim sve najbolje našim igračima i srećna sam kada smo zajedno, jer se osećam moćno. Želim da pokažem svetu da nas ima više“.

Meč protiv Osake na programu je u nedelju oko 19 časova.

Komentari

Vaš komentar