„Nisam volela Šarapovu, ali kad sam pročitala knjigu…“

WTA 31. dec. 202017:111 komentar
Podeli:
Marija Šarapova
Photo by Mike Owen/Getty Images

Mlada hrvatska teniserka Ana Konjuh kaže da je promenila mišljenje o Mariji Šarapovoj nakon što je pročitala autobiografiju Ruskinje.

Hrvatica, koja pokušava da se vrati na teren posle četiri operacije lakta, čitala je autobiografije Rafaela Nadala, Andrea Agasija, ali i Šarapove.

Povezane vesti

„Pomogle su mi te knjige jer i ja prolazim kroz neke slične situacije, samo na nižem nivou naravno. Bilo mi je poučno. Agasi je drugačiji s mentalnog aspekta, a kod Rafe mi se svidelo što je prilično skroman – neka njegova razmišljanja izgledaju kao da nisu njegova, ne bi pretpostavio da takav teniser tako razmišlja. I kod njega mi se dopao mentalni deo“, kaže 23-godišnja Konjuh za Sport klub i dodaje:

„Moram da priznam da Mariju nisam previše volela, ali posle pročitane knjige mi je postala mnogo draža. Bilo je dobro čuti njenu stranu priče u vezi sa celom doping aferom, zatim to što je odmalena bila fokusirana na tenis, došla je samo s tatom, nije mamu videla dugo, a stvorila je od sebe svetsku ikonu. To vredi pročitati, mene je motivisalo da napravim nešto i van tenisa“.

Konjuh je trenutno 475. na svetu, ima zaštićeni rang na 255. poziciji i probaće da uđe u kvalifikacije za Australijan open ili za WTA turnir u Abu Dabiju.

Komentari

Vaš komentar