Ništa od finala: Žaber zaustavila Danku Kovinić

WTA 17. apr. 202121:421 komentar
Podeli:
Danka Kovinić
Reuters, Asanka Brendon Ratnayake

Danka Kovinić nije uspela da se plasira u novo finale u Čarlstonu. Igrom sudbine, ili ti voljom žreba, najbolja teniserka Crne Gore je u polufinalu poražena od Ons Žaber sa 6:3, 6:0, od devojke iz Tunisa, koju je na prethodnom turniru dobila u polufinalu.

Ons Žaber, prvi nosilac na turniru u Čarlstonu, odlično je počela meč pa je posle dva brejka vodila sa 3:0. Danka je uspela je da napravi brejk, ali ne i da sačuva svoj servis pa je na semaforu pisalo 4:1, a nedugo zatim i 5:1. Danka je igrala sasvim dobro, ali je Žaber bila maestralna.

Novljanka je odbila da se preda u prvom setu. Konačno je uspela da dobije gem na svoj seris, zatim je posle pravog maratona napravila brejk, ali je Žaber odmah uzvratila udarac – 6:3.

Drugi set je počeo kao i prvi. Ons Žaber je napavila brejk, pobegla na 3:0, usledio je novi brejk, a zatim je devojka iz Tunisa, mirno privela meč kraju.

Danka nema mnogo razloga za tugovanje jer je od ponedeljka očekuje novi napredak na WTA listi. U Čarlston je stigla kao 91. teniserka planete, posle prvog turnira i poraza u finalu, stigla je do kote 65, a nakon polufinala, gotovo je izvesno da će Danka Kovinić biti u TOP 60, a samim tim i jako blizu plasmana na Olimpijske igre u Japanu.

Komentari

Vaš komentar