„Peng uživa u svom domu, slobodna je i oglasiće se uskoro“

WTA 20. nov. 202112:258 komentara
Podeli:
Mark Kolbe/Getty Images

Hu Ćijin, jedan od urednika lista Golabal tajms iz Kine, medija koji je označen kao jedan od onih koji blisko sarađuju sa državom, tvrdi da je Šuai Peng dobro, da uživa u svom domu te da će se uskoro javno oglasiti.

Od 2. novembra, kada je objavila da je silovana od strane bivšeg potpredsednika vlade Kine, Šuai Peng je u centru pažnje. Niko nije uspeo da stupi sa njom u kontakt, a u kineskim medijima emitovano je njeno navodno pismo u kome ona tvrdi da je cela priča neistinita.

Povezano

„Preko svojih izvora sam danas dobio ove fotografije koje govore o trenutnom stanju Šuai Peng. U proteklih nekoliko dana ona je u svom domu, slobodna je i ne želi da je iko uznemirava. Uskoro će se pojaviti u javnosti, učestvovaće u nekim aktivnostima“, napisao je Ćijin na svom Tviter nalogu.

Od njegove objave, kineski list Pipl dejli, zvanično glasilo Komunističke partije Kine, napravilo je vest za tamošnje čitaoce.

Rojters, koji je među onima koji su preuzeli vest, nije uspeo nezavisno da utvrdi autentičnost fotografija.

Navodno, fotografije su potekle sa WeChat mreže na kojima se Peng oglasila uz komentar „srećan vikend“ koje je zatim njen prijatelj sačuvao kao skrinšotove.

Komentari

Vaš komentar