Prvo veliko polufinale za Kamilu Đorđi, ide na Pegulu

WTA 14. avg. 20219:243 komentara
Podeli:
Camila Giorgi
Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Kamila Đorđi je u dva seta pobedila Koko Gof, 6:4 i 7:6 u četvrtini finala turnira u Montrealu. Njena protivnica u polufinalu će biti Džesika Pegula koja je bila bolja od Ons Žaber u tri seta, 1:6, 7:6 i 6:0.

Kamila je do svog prvog velikog polufinala u karijeri stigla za sat i 40 minuta igre. Prvi set je dobila protiv Kori Gof 6:4 i to tako što je jedina napravila brejk u tom delu meča. Uspela je da povede 4:2 posle šest hemova i čak šest brejk prilika, a do kraja je Italijanka zadržala tu prednost.

U drugom setu su rivalke razmenile po tri brejka, a činilo se da Kamila ima sve u svojim rukama kada je oduzela servis protivnici i kada je povela 5:4. Iza toga je servirala za prolaz u polufinale i imala je i meč loptu ali je Kori Gof uspela da se izvuče. Identična stvar se ponovila i u 12. gemu. Imala je opet Đorđi 40:30 ali je Gof uspela da se izvuče i napravi brejk. Iza toga se igrao taj-brejk gde je Amerikanka stala kod vođstva 2:1 i nije napravila niti jedan poen do kraja.

Džesika Pegula je igrala veoma loš prvi set protiv Tunišanke Žaber. Posle samo 20 minuta je bilo 6:1, da bi drugi set bio potpuno drugačiji. Po jedan brejk su uzele teniserke tada pa se išlo u taj-brejk, a u njemu je Pegula bila bolja 7:4. Ons je u trećem setu potpuno potonula i izgubila je 6:0.

Komentari

Vaš komentar