Serena Vilijams: Bilo je vreme za penziju

WTA 27. sep 202216:44
Podeli:
Serena Vilijams
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Bivša teniserka Serena Vilijams rekla je da je čitav splet okolnosti uticao na njenu odluku da okonča igračku karijeru na ovogodišnjem US openu.

POVEZANO

Serena je u penziju otišla posle poraza u trećem kolu od Australijanke Ajle Tomljanović, posle čega je nagovestila da bi u budućnosti ipak mogla da nastavi sa takmičenjem. Vilijams je u karijeri osvojila čak 23 grend slema – jedan manje od rekorderke Margaret Kort.

„Jednostavno, bilo je vreme za penziju. Uvek sam govorila da ću prestati da igram tenis dok sam još veoma dobra, iako sam u stanju da pobeđujem najbolje rivale. Želim da provedem više vremena ćerkom i celom porodicom i posvetim se i svom duhovnom stanju. Ne mogu vam opisati koliko je teško uskladiti profesionalne obaveze sa ulogom majke. Volim da provodim vreme sa porodicom“, rekla je 41-godišnjakinja i dodala:

„Izgubila sam veliki broj mečeva od kada se Olimpija rodila jer tada nisam ni želela da budem na terenu. Tenisu sam dala sve što sam mogla – ceo svoj život. Sada hoću da drugačije provodim vreme i koncentrišem se na neke druge stvari. Publika ne može u potpunosti da razume koliku žrtvu traži teniska karijera. Mogu da se vratim igranju, ukoliko to poželim.“

Komentari

Vaš komentar