„Simona će igrati još dugo, emotivna je i pametna“

WTA 8. apr 202210:41
Podeli:
Patrik Muratoglu
Photo by Mackenzie Sweetnam/Getty Images

Patrik Muratoglu, novi trener Simone Halep, veruje da Rumunka može da beleži izvanredne rezultate i u budućnosti.

U prethodnom periodu, Halepova se dosta mučila sa povredama, čak je jedno vreme želela i da putuje bez trenera, ali se predomislila.

„Želimo da uradimo sve što je moguće da bude najbolja što može da bude. Bivši je broj jedan i dvostruka grend slem šampionka, što znači da je deo probranog društva. Ostvarila je neverovatne stvari, ali mislim da i dalje ima mnogo prostora za napredak. Pri tom, ona je i dalje motivisana“, kaže Muratoglu za Tennis Majors i dodaje:

Povezane vesti:

„Ona ima fantastičnu osnovu na kojoj možemo da gradimo, da pravi rezultate kao pre. Verujem da zajedno možemo da doguramo daleko. Ne treba da postavljamo nikakve granice. Mislim da Simona ima još mnogo godina pred sobom i želimo da izvučemo najbolje iz njih“.

Muratoglu je trener Serene Vilijams, čiji povratak na teren je u ovom trenutku neizvestan, pa je dobio dozvolu Amerikanke da radi s nekim drugim. Francuz ističe da mu je nedostajao posao trenera.

„Naravo da mi je nedostajao. Biti trener je moja životna strast, posao mog života. To sam i rekao Sereni“.

Muratoglu kaže da su Simona i on veoma brzo ostvarili potrebnu vezu, kao i da je Rumunku cenio još kao Serenin trener.

„Oduvek sam je poštovao. Znala je da namuči Serenu mnogo puta. Serena je jeste uglavnom dobijala, osim jednog važnog meča, u finalu Vimbldona 2019. godine, ali poštovao sam Simoninu igru i intenzitet. I znao sam, ukoliko Sereni samo malo padne koncentracije, da će Simona to iskoristiti. Mislio sam za nju da je emotivna i pametna i pre nego što smo se više upoznali, a sada sam dobio i potvrdu“, zaključuje Muratoglu.

Halep u septembru puni 31 godinu, a dosad je u karijeri osvojila 23 titule.

Komentari

Vaš komentar