Slučaj Peng: Teniserka snimljena u društvu Minga

WTA 19. dec 202112:50 > 13:10
Podeli:
Šuaj Peng
AP Photo/Mark Schiefelbein, File via Guliver

Novi neautorizovani snimak i fotografije teniserke Šuaj Peng pojavili su se u nedelju u javnosti. Njih je na društvenim mrežama podelila novinarka medija koji sarađuje sa kineskim vlastima.

Kingking Čen, novinarka Global Tajmsa, objavila je na društvenim mrežama video u trajanju od sedam sekundi na kojem Šuaj Peng razgovara sa legendarnim košarkašem Jaom Mingom.

Ona je navela da joj je taj materijal poslao prijatelj i da je snimljen tokom promocije takmičenja u skijaškom trčanju u Šangaju, koje je održano u subotu.

Ispod snimka, objavljena je i fotografija na kojoj je navodno Šuaj Peng, sa Jaom Mingom i još dvoje sportista. Iza njih su šangajski most.

Podsećamo, teniserka je optužila nekadašnjeg potpredsednika Vlade za seksualno zlostavljanje, posle čega je nestala.

Pošto je na svetskom nivou pokrenuta kampanja ‘gde je Šuaj Peng’, kineska vlada je objavila video poziv sa igračicom, kao i neke njene slike. Kasnije je sa njom razgovarao i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

To nije uverilo svetsku javnost da je Peng zaista dobro i da je slobodna, pa je Ženska teniska asocijacija suspendovala sve turnire u Kini.

Komentari

Vaš komentar