Soribes Tormo preko Bušar do prve titule

WTA 14. mar 20219:17
Podeli:
Jaimi Joy, REUTERS

Sara Soribes Tormo šampionka je turnira u Gvadalahari. Španska teniserka je do prve titule u karijeri došla pobedom nad Eženi Bušas 6:2, 7:5.

Soribes Tormo je do trofeja došla u svom prvom finalu u karijeri. Nekadašnju petu teniserku sveta savladala je za sat i 56 minuta igre.

„Od prvog poena sam nastojala da kontrolišem situaciju na terenu, da sačuvam svoj servis. Veoma, veoma sam srećana kako sam igrala. Ponosna sam na način na koji sam kontrolisala svoje emocije, nije lako kada ste prvi put u finalu. Zaista sam presrećna“, rekla je 24-godišnja Sara.

Od početka meča se vodila velika borba, pa su svi gemovi drugo trajali. Špankinja je u prvom setu napravila dva brejka. Iako je Bušar imala dosta prilika da nadoknadi izgubljeno, nije ih koristila.

Početak drugog seta doneo je seriju brejkova, posle kojih je Soribes Tormo vodila 3:1. Ipak, Bušar je zaigrala bolje, preuzela je inicijativu i preokrenula je na 5:3. Loš gem je odigrala Kanađanka kada je servirala za set, pa je dozvolila rivalki da vrati brejk. Do kraja se Špankinja ponovo pitala za sve, još jednom je oduzela servis protivnici i došla do maksimalne pobede.

Bušar je doživela sedmi poraz u svom osmom finalu.

Soribes Tormo će od ponedeljka biti 57. teniserka sveta, što će joj biti najbolji plasman na WTA listi. Bušar će se probiti do 116. pozicije.

Komentari

Vaš komentar