Teniski skandal kakav se retko viđa! (VIDEO)

WTA 7. apr. 20219:378 komentara
Podeli:
Astra Šarma
Photo by Mark Brake/Getty Images

Previd sudije, kakav sigurno nije viđen mnogo puta u istoriji tenisa, dogodio se na najvišem nivou – na turniru u Bogoti.

Australijanka Astra Šarma, trenutno 134. teniserka sveta, ima sve razloge da bude ogorčena, pošto joj je oduzet gem pri rezultatu 1:1 u trećem setu meča sa Đulijom Gato-Montikone iz Italije.

Povezane vesti

Na kraju je Italijanka slavila sa 4:6, 7:5, 6:1, ali zaista bi malo ko mogao da ostane stabilan posle toga što se desilo.

Pri rezultatu 1:1 u trećem setu, Gato-Montikone je servirala i bilo je 0-30. Luis David Armenta Kastro, sudija na tom meču, u trećem poenu gema sišao je da proveri da li je lopta Italijanke završila u autu. To je i potvrdio, ali umesto da proglasi rezultat 0-40, on je obrnuo situaciju i rekao da je trenutni rezultat 30-15 za Gato-Montikone.

Posle toga je Šarma izgubila jedan poen, da bi osvojila sledeći i ispravno pretpostavila da je napravila brejk. Međutim, sudija se oglasio: 40-30.

„Ne, to nije u redu. To uopšte nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično“, rekao je komentator na TV-u.

Neobično je blaga reč, a Gato-Motikone je uzela sledeći poen i, sudeći po sudiji Armenti Kastru, i gem.

Šarma nije uspela da dobije raspravu sa sudijom, a posle se i preispitivala da ona nije pogrešila. Ipak, 25-godišnja Australijanka bila je toliko potresena da je izgubila i naredna četiri gema.

Posle, na društvenoj mreži tviter, Šarma je otkrila da joj je rečeno da odustane od rasprave uprkos očiglednoj grešci sudije.

„To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime“, napisala je Šarma.

Ono što je Australijanku posebno iznerviralo jeste reakcija supervizora turnira.

„WTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umesto na tenis“, dodala je Šarma.

Bez želje da preterujemo, ne pamtimo kada se bilo šta slično dogodilo, pogotovo na najvišem nivou. Skandal.

Komentari

Vaš komentar