WTA: Badosa bez milosti prema Sabalenki, slavila i Sakari

WTA 12. nov. 20218:40
Podeli:
Henry Romero, Reuters

Paula Badosa bila je dominantna protiv druge teniserke sveta Arine Sabalenke u prvom kolu Završnog turnira WTA u Gvadalahari. Špankinja je na svom debiju na finalnom turniru slavila sa 6:4, 6:0.

Sabalenka je zapravo bolje počela meč, igrala je agresivnije, pa je uz brejk povela 4:2. Ipak, tu je potpuno stala. Odmah je izgubljeno vratila Badosa, a onda napravila seriju za dobijen prvi set.

Nije imala odgovor frustrirana Beloruskinja na igru protivnice. Špankinja je diktirala ritam, pitala se za sve na terenu, pa je na prethodna četiri gema, vezala još šest u drugom setu za maksimalnu pobedu.

Badosa je meč završila sa 14 vinera i 19 neiznuđenih grešaka. Sabalenka je imala čak osam duplih servis grešaka, 31 promašaj iz igre i 15 direktnih poena.

Uspešan start imala je i Marija Sakari, koja je u istoj grupi pobedila Igu Švjontek sa 6:2, 6:4.

Grkinja, koja takođe debituje na Završnom turniru, ostvarila je treću pobedu nad Poljakinjom u međusobnim duelima. I prethodne dve je zabeležila ove godine.

Sigurnija je bila Sakari u prvom setu, rano je napravila prvi brejk i povela 3:1. Imala je Švjontek priliku da u šestom gemu uzvrati brejkom, ali je propustila dve vezane prilike. Brzo je stigla kazna, Grkinja joj je ponovo oduzela servis i sigurno došla do seta.

U drugom se vodila ujednačenija borba, dugo su trajli gemovi. Sakari je otpor rivalke konačno slomila u sedmom gemu, kada je došla do brejka koji je napravio razliku.

Komentari

Vaš komentar