WTA: Danka na koti 80, Radukanu na 22. mestu

WTA 20. sep. 202111:29
Podeli:
Danka Kovinić
Reuters, Asanka Brendon Ratnayake

Najbolja teniserka Crne Gore, Danka Kovinić, polako, ali sigurno se poporavlja od povrede lista, zbog koje je morala da propusti Olimpijske igre u Tokiju. Povreda je sanirana, ali sada je cilj - top forma. Ema Radukanu je posle osvajanja US Opena na 22. mestu WTA liste.

Danka je učestvovala na turniru u Portorožu, poražena je u pvom kolu od Ane Kalinskaje, ali je kasnije u konkurenciji dublova, stigla do polufinala, gde je u paru sa Renatom Voracovom, poražena od Aleksandre Krunić i Lesli Patiname.

Danka je posle poraza u prvom kolu US Opena, te poraza u prvom kolu na WTA turniru u Portorožu, pala za 17 pozicija, pa se trenutno nalazi na 80. mestu. Međutim, u ovom trenutku pozicija na WTA listi nije najvažnija, najvažnije je da se mlada Novljanka vrati u formu u koju je bila pre Olimpijskih igara, kada je na turniru u Čarlstonu, stigla do finala i polufinala.

FOTO: TSS

Nina Stojanović iz Srbije je na koti 117, Olga Danilović je na 128. mestu, a Aleksandra Krunić na 166. Što se devojaka iz Hrvatske tiče, Petra Martić je na koti 41, Anja Konjuh je 77. a Dona Vekić 101. mestu na WTA listi.

Slovenka Tamara Zidanšek je 33, Kaja Juvan 97, a Polona Hercog je na koti 100.

TOP 10: Ešli Barti (Australija), Arina Sabalenka (Belorusija), Karolina Pliškova (Češka), Elina Svitolina (Ukrajina), Barbora Krejčikova (Češka), Iga Svitek (Poljska), Sofija Kenin (SAD), Naomi Osaka (Japan), Gabrine Muguruza (Španija), Petra Kvitova (Češka).

Komentari

Vaš komentar