WTA Kluž: Pliškova sigurna, Kučova se mučila za četvrtfinale

Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

U četvrtfinale WTA turnira u Klužu plasirale su se Karolina Pliškova, Majar Šerif, Kristina Kučova i Mihaela Buzarnesku.

Pliškova je u dva seta savladala Katarinu Kavu iz Poljske, 6:4, 6:4. Čehinja je posao završila posle dva časa i jednog minuta igre.

Odmah na startu meča je Kava napravila brejk i povela sa 2:0, ali je Pliškova u nastavku odgovorila tako što je dva puta oduzela servis rivalki i povela sa 5:3. Vratila je borbena Poljakinja brejk i mogla je do izjednačenja, ali presudilo je iskustvo češke teniserke koja je još jedan brejk napravila na kraju prvog seta.

I u drugom je viđena velika borba, Pliškova je oduzela servis Katarini i povela sa 3:0, zatim je Poljakinja uzvratila, ali je Pliškova ponovo stigla do brejka. Do kraja meča je viđen još po jedan brejk na obe strane, a Pliškova je ponovo u 10. gemu rešila pitanje pobednice.

Njena naredna rivalka biće Buzarnesku. Rumunka je u dva seta eliminisala Laru Aruabarenu, bilo je 6:3, 7:5, posle jednog časa i 37 minuta.

Teniserka iz Egipta Majar Šerif je sa 6:2, 6:2 eliminisala Aleksandru Ealu sa Filipina, posle samo 72 minuta igre i tako je u četvrtfinalu zakazala okršaj sa Kristinom Kučovom. Slovakinja je do mesta u četvrtfinalu stigla posle velike borbe koja je trajala nešto više od tri časa. Kučova je otpor Irine Marije Bare slomila rezultatom 2:6, 7:6, 7:6.

Mečeve iz Rumunije pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar