WTA Lion: Danska tinejdžerka šokirala 33. na svetu

WTA 1. mar. 202122:47
Podeli:
Klara Tauson
Julian Finney/Getty Images

Odigrano je sedam mečeva prvog kola WTA turnira u Lionu, a pored pobede Nine Stojanović dan je obeležila mlada danska teniserka Klara Tauson.

Mlada 18-godišnja Dankinja priredila je veliko iznenađenje. Ona je 139. na WTA listi i u dva seta eliminisala je 33. na svetu Jekaterinu Aleksandrovu. Bilo je po setovima 6:3, 6:4 i ovo joj je možda i najveća pobeda u karijeri. Pre toga bila je ona protiv tada 106. Sare Erani u septembru, a u drugom kolu Tauson ima priliku da pokaže da ovo nije slučajnost protiv iskusne Mađarice Timee Baboš, koja je bila bolja od Varvare Gračove u tri seta 6:4, 5:7, 6:3.

Kamila Đorđi lagano je u dva seta izbacila Slovakinju Kuzmovu 6:2, 6:3 i u narednom kolu igraće protiv Nine Stojanović. Posle preokreta u drugom kolu našla se Francuskinja Fero koja je bila bolja od Poljakinje Freč 5:7, 7:5, 7:5 a naredna protivnica biće joj pobednica duela Gato-Montikone – Martincova.

Aranča Rus potvrdila je ulogu favorita protiv Vang Ksju pobedom u dva seta 7:6, 6:4 i u drugoj rundi odmeriće snage sa Belgijankom Getje Minen koja je takođe u dva seta bila bolja od Poljakinje Kave 7:5, 7:5.

Komentari

Vaš komentar