WTA Parma: Danka jača od povrede i Stivens

WTA 28. sep 202214:25
Podeli:
Loren Elliott, Reuters

Danka Kovinić, najbolja teniserka Crne Gore, izborila je plasman u četvrtfinale WTA turnira u Parmi. Posle Osen Dodan iz Francuske – 2:1, pobedila je Sloun Stivens iz SAD sa 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 7:5.

Danka je nešto slabije počela meč, Sloun Stivens je kontrolisala dešavanja na terenu, a kada su svi pomislili da će Amerikanka uspeti da osvoji prvi set, bez većih problema, Novljanka je uspela sa dva brejka da napravi preokret – 7:5.

Danka Kovinić
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Psihološka prednost je bila na strani Danke Kovinić, ali je Sloun Stivens satkana od jakog materijala. Uspela je da podigne nivo igre u oba smera, uspela je da smanji broj grešaka, pa je dobila drugi set sa 6:2.

Tokom trećeg seta, uz bolnu grimasu na licu Danke Kovinić, Stivens je napravila brejk za 2:1. Danka je bila primorana da zatraži lekarsku pomoć, usledila je bandaža lista, a Danka je zaigrala kao preporođena, pa je za tili čas, uz seriju fenomenalnih poena stigla do 5:2.

Danka Kovinić
REUTERS/Loren Elliott

Usledile su dve duple greške za brejk Amerikanke, a zatim ponovo buđenje, sjajna partija i konačnih 7:5. U četvrtfinalu, rival Danki Kovinić biće bolja  bolja iz duela italijanskih teniserki Paolini – Kočiareto.

Pored Danke i Paolini, u četvrtfinale u Parmi su se plasirale i Zanevska, Bodnab, Dejvis, Sakari i Begu.

Komentari

Vaš komentar