WTA promoviše vakcinu; Rubljov, Švarcman, Svitolina je neće

Tenis 31. mar. 202113:4518 komentara
Podeli:
REUTERS/Kelly Defina

Udruženje teniserki WTA aktivno radi na tome da omogući vakcinaciju profesionalnim igračicama na „turu“, a za sada su neke zvezde poput Ešli Barti i Naomi Osake podržale takvu inicijativu. Ipak, akcija je naišla i na neodobravanje određenih istaknutih teniskih lica među kojima su Andrej Rubljov, Dijego Švarcman, Elina Svitolina i Arina Sabalenka.

Tenis se zbog pandemije koronavirusa nalazi u veliki problemima – putovanja su otežana, hale i stadioni su zbog mera sprečavanja zaraze prazni, a nagradni fondovi su iz turnira u turnir sve niži u odnosu na period pre pandemije.

Tenis:

WTA će ohrabriti sve da dobiju vakcinu i pomoći će u nabavljanju doza vakcine za sve zainteresovane. Takođe, nudimo i savetovanje sa medicinskim profesionalcima ukoliko neko ima bilo kakva pitanja. Naš stav je da je vakcinacija ključna kako bi se svetski tenis vratio u nekadašnje stanje. Međutim, mi nećemo zahtevati od naših igrača da se vakcinišu, to neće biti uslov, već lična odluka sportista“, navodi se u saopštenju WTA.

Ipak, do sada su neki pojedinci izrazili rezervisanost prema vakcinaciji.

Možda budem pomogao nekome iz svoje porodice da se vakciniše, ali lično ne želim vakcinu. Nikada je nisam dobijao, to nije tradicija u mojoj familiji“, izjavio je argentinski teniser Dijego Švarcman.

Kako stvari sada stoje, vakcina vam ne daje nikakav benefit po pitanju učešća na turnirima, i dalje morate da budete u ’mehuru’. Ako biste mene pitali da li bih se vakcinisao da imam pravo izbora, moj odgovor bi bio – ne“, rekao je osmi igrač sveta Andrej Rubljov.

Trenutno baš i ne verujem vakcini. Teško je reći, ali za sada je ne želim. Ako baš budem morala vakcinisaću se – ja živim od putovanja. Mislim da za sada nije bilo dovoljno vremena da se napravi dobra vakcina“, kaže Arina Sabalenka.

Komentari

Vaš komentar