WTA: Sedam promena u top 10, Srpkinje slabije nego ranije

WTA 1. nov. 20219:37 > 10:20
Podeli:
Olga Danilović
Guliver Image/firo Sportphoto/Ralf Ibing/picture-alliance/dpa/A

Na najnovijoj WTA listi, objavljenoj u ponedeljak 1. novembra 2021, među deset najboljih promena nema samo na prve dve pozicije i zakucanom petom mestu.

Ništa se nije promenilo samo kada je u pitanju činjenica da su dve najbolje igračice sveta Ešli Barti i Arina Sabalenka i da je Garbinje Mugurusa peti reket planete.

Novi svetski broj tri je Barbora Krejčikova koja je zamenila mesto sa Karolinom Pliškovom. Peta je ostala Mugursuda dok je Marija Sakari sada šesta, a Ons Žber sedma. Obe su napredovale za po jedno mesto.

Anet Kontavejt je napredovala za šest pozicija nakon dva osvojena turnira u prethodne dve nedelje i ona novembar počinje ne osmom mestu. Deveta je, napretkom za tri mesta, sada Anđelik Kerber dok je deseta Iga Švjontek koja je napredovala jedno mesto.

Paula Badosa napredovala je dva mesta i sada je 11. Za četiri pozicije bolje je rangirana na 12. mestu Anastasija Pavljučenkova, Naomi Osaka ispala je iz top 10 (-3) i sada je 13, dok je Elina Svitolina pala za osam pozicija do 14. mesta.

Sofija Kenin ostala je na 15. mestu, sledi je Elina Ribakina (+3) a 17. je Belinda benčić koja je izgubila osam pozicija. Elis Mertens je 18. sa dve pozicije napretka, a Petra Kvitova pala je za dva mesta. Džesika Pegula je sada u top 20 nakon što je napredovala jedno mesto. Simona Halep pala je za četiri mesta, sada je 22.

Najbolja srpska teniserka Nina Stojanović pala je za četiri mesta, sada je 115. Za četiri mesta je slabije plasirana i Olga Danilović koja je od ovog ponedeljka na 130. mestu, deset pozicija iznad Aleksandre Krunić.

Najbolje plasirana teniserka iz regiona je Hrvatica Petra Martić koja je pala za šest pozicija, do 53. mesta na svetu. Slede je Dona Vekić na 67. mestu do koga je došla skokom od 30 pozicije i Ana Konjuh (-1) na 68. mestu. Danka Kovinić pala je za 15 pozicija, sada je 131. igračica sveta, a Kaja Juvan je 101. (-3). Polona Hercog je 127. (-3).

 

Komentari

Vaš komentar