Ajkule su spremne: Poštujemo Španiju, ali nema straha

Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore probili su led na Olimpijskim igrama. Do pobede protiv Australije – 15:10, stigli su težim putem, jer je rival tokom prve deonice vodio sa 3:0 i 4:1, a svaki poraz u grupnoj fazi može da bude jako, jako skup.

Podsećanja radi, Crna Gora ima jednu od najmlađih, ali ujedno i najpesrpektivniju ekipu na Olimpijskim igrama. Popularne “ajkule” su pokazale das u kadre za velika dela. Dva puta su osvojile zlatnu medalju na finalnim turnirima Svetske lige, imaju bronzu sa šampionata Evrope…

Krajnje domete na Igrama je nemoguće proceniti, zato izabranici Vladimira Gojkovića idu korak po korak. Prva prepreka je preskočena, a sada sledi još teža u vidu Španije, koja je u prvom kolu pobedila Srbiju.

„Ostvarili smo zlata vrednu pobedu protiv Australije, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Imali smo velikih mečeva u proteklih nekoliko godina, osvajali smo i medalje, ali Olimpijske igre su nešto sasvim drugo. Videlo se to na startu meča protiv Australije, ali se u nastavku meča isto tako videlo das mo satkani od čvrstog materijala”, rekao je jedan od najboljih u sastavu Crne Gore protiv Australije, Marko Petković, pa nastavio:

„Španija sa mnogo samopouzdanja očekuje duel koji sledi, jer je u prvoj rundi pobedila Srbiju. Očekuje nas fizički zahtevan meč, očekujem brz vaterpolo, jer je Španija posle Japana plivački najbrža selekcija. Imaju odličnu organizaciju igre, u svakom trenutku, svaki pojedinac zna kakva mu je uloga. Ali spremni smo za duel koji sledi”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Petković je nastavio sa izlaganjem:

“Imamo izuzetno mladu, ali uspešnu selekciju, koja je ostvarila sjajne rezultate u protekle dve godine. Pored toga, selekcija smo koja je gladna uspeha, a ta glad za pobedom se vidi u očima. Naši protivnici to znaju i vide. Zbog toga i imaju strah od nas. Poštujemo Španiju, nije problem da rivalu prepustimo ulogu favorita, ali papir je jedno, a teren, nešto sasvim drugo. Španija će morati da nas ubedi da je bolja, a to neće biti lako, budite sigurni u to”, zaključio je Marko Petković.

Utakmica između Crne Gore i Španije na programu je 27. jula sa početkom u 4 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu. U ostalim mečevima drugog kola, snage će odmeriti: Južna Afrika – SAD, Kazahstan – Srbija, Italija – Grčka, Japan – Mađarska, Australija – Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar