Australija šokirala Hrvatsku, remi Grčke i Italije

Podeli:
David Ramos/Getty Images

Vaterpolisti su kompletirali drugo kolo na Olimpijskim igrama, a pobedama su se radovale selekcije Srbije, Australije, Španije, SAD i Mađarske, dok je meč između Grčke i Italije, završen bez pobednika.

Srbija je bez problema pobedila Kazahstan sa 19:5, dok je Crna Gora posle mnogo promašaja iz više nego izglednih pozicija, poražena od Španije sa 8:6.

Hrvatska je posle pobede nad Kazahstanom – 23:7, poražena od Australije sa 11:8. Izabranici Elvisa Fatovića, koji su u prvoj rundi poraženi od Crne Gore sa 15:10, vodili su na poluvremenu sa 5:3, uoči poslednje deonice sa 7:6, a zatim su serijom 3:0, rešili sve dileme oko pobednika.

Prevagu na tasu Australije, doneli su Ričard Kembel sa tri, odnosno Blejk Edvard i Aron Janger sa po dva gola. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Maro Joković sa tri i Loren Fatović sa dva gola.

U derbiju dana, snage su odmerili Grčka i Italija, a posle velike borbe, meč je završen bez pobednika – 6:6. Obe selekcije imaju za čim da žale. Grčka je vodila sa 6:2, a Italija imala napad sa igračem više dok je na semaforu pisalo 6:6, ali nije uspela da ga realizuje.

Golove za Grčku, postigli su: Genadijunas, Kapocis, Papanastasiju, Agriropulos, Murikis i Vlahopulos. Golove za Italiju, postigli su: Fijoli i Aikardi po dva, Ečenike i Lungo po jedan.

Izabranici Dejana Udovičića, vaterpolisti SAD, imali su lakši trening protiv Južne Afrike – 20:3. Najefikasniji u sastavu SAD, bili su Ben Halok sa četiri, Džoni Huper i Ben Stivenson sa po tri, odnosno Dilan Vuthed i Aleks Boven sa po dva gola. Kod Južne Afrike, u strelce su se upisali Jasen Margo, Nardus Bodenhorst i Džejson Evezard.

Mađarska je opravdala ulogu favorita protiv Japana – 16:11. Đorđo Zalanki je postigao četiri, Balaš Erdelji tri, a Danijel Anhel i Marton Vamoš po dva gola. Kod Japana, po tri gola su postigli Jasuke Inaba i Keigo Okava.

U trećem kolu, koje je na programu 29. jula, snage će odmeriti: Crna Gora – Hrvatska, Mađarska – Južna Afrika, Španija – Kazahstan, SAD – Italija, Grčka – Japan i Srbija – Australija.

Grupa A: SAD 4, Italija i Grčka po 3, Mađarska 2, Japan i Južna Afrika su bez bodova.

Grupa B: Španija 4, Crna Gora, Srbija, Hrvatska i Australija po 2, Kazahstan je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar