Barti: Pritisak jeste privilegija, Novak je liga iznad

ATP 2. avg. 202111:508 komentara
Podeli:
James Chance, Getty Images

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti izjavila je da je Novak Đoković 'liga iznad', te da zbog toga ne može da komentariše kako se Srbin oseća.

Inostrani mediji su po okončanju olimpijskog turnira u Tokiju punu pažnju posvetili prvom reketu sveta. Pored toga što je Novak ostao bez medalje, pisalo se o njegovim burnim reakcijama tokom meča sa Pablom Karenjom Bustom, lomljenju reketa.

Pokušali su novinari da dobiju komentar i od Ešli Barti o svemu što se dogodilo srpskom teniseru, ali je Australijanka suptilno odbila.

povezane vesti

„Moraćete da pitate njega to. Prošao je mnogo toga u poslednjih mesec, dva. Svako oseća drugačiji pritisak. Novak je sigurno liga iznad mene, kada je reč o onome za šta se bori, on želi da osvoji kalendarski grend slem, nešto što nikod od Rod Lejvera nije uradio. To je posebno. Tako da mi je teško da komentarišem šta on oseća, jer ne znam kako je biti u toj situciji“, objasnila je prva teniserka sveta.

Đoković je tokom turnira ponovio izjavu Bili Džin King da je pritisak privilegija, ali mu je bilo teško da se izbori sa njim.

„Da, za mene je pritisak privilegija. Kada se kao sportista nađete u stresnoj situciji, može biti mnogo teško, ali i dobro. Potrebno je naći balans. Svi imamo granice, to nas čini ljudima, ali pomeranje tih granica svaki put čini najbolje najboljima“.

O svemu sa čime se Đoković suoačava ovih dana, o kampanji koja se u medijima vodi protiv njega, pisao je Saša Ozmo. Taj tekst pronađite OVDE.

Komentari

Vaš komentar