Bilans medalja: Srbija na 21. mestu, vodi Japan

Ex-Yu mix 28. jul 202117:106 komentara
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Pet takmičarskih dana četiri medalje za Srbiju u Tokiju. Posle zlata Milice Mandić, srebra Damira Mikeca i bronze Tijane Bogdanović, do bronzanog odličja je stigla i reprezentacija u basketu 3x3.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić prvo su u polufinalu poraženi od Rusije, a onda su u meču za bronzu uspeli da savladaju Letoniju i popnu se na najnižu stepenicu postolja.Srbija trenutno u ukupnom poretku zauzima 21. mesto.

Skok na listi je napravila Slovenija. Zlato Primoža Rogliča u biciklizmu dovelo ih je na 13. poziciju sa dva zlata, srebrom i bronzom.

Od ostalih država iz regiona Hrvatska je sa zlatom i bronzom na 25. mestu, dok Severna Makedonija sa srebrom deli 43. mesto. Bosna i Hercegovina i Crna Gora nisu se upisale u listu osvajača odličja na Igrama u Tokiju.

U ukupnom poretku na prvom mestu je i dalje Japan. Domaćini igara su po broju odličja četvrti, ali imaju najviše zlata i to ih je dovelo na vrh. Za sada im je učinak 22 medalje od toga 13 zlata, četiri srebra i pet bronzi.

Druga je Kina sa 27 odličja, ali jednim zlatom manje (12 – 6 – 9). Amerikanci su se najviše puta peli na postolje, čak 31 put. Imaju 11 zlata, isto toliko srebra i devet bronzi. Rusija je četvrta sa učinkom 7 – 10 -6, dok je na petoj poziciji Australija sa 16 medalja (6 – 1 – 9).

print screen
Komentari

Vaš komentar