Braća Fantela i Elena Vorobeva se bore za medal race

Podeli:
Phil Walter/Getty Images

Nastavljeno je takmičenje jedriličara. Na regatnom polju u Enošimi, velike borbe su se vodile u klasi 49ER i Radial. Podsećanja radi, momci iz klase Laser Standard, u kojoj se nalaze, Milivoj Dukić, Tonči Stipanović i Žan Luka Zelko je dobila dan odmora.

Podsećanja radi, Tonči Stipanović je na sedmom mestu, Milivoj Dukić na 12. Momak iz Hrvatske i Crne Gore boriće se u preostale četiri regate za mesto u finalnoj trci, koja se zove medal race, dok su šanse Slovenca Zelka, veoma male, jer je na koti 28.

U klasi 49ER, u kojoj jedre po dvojica jedriličara na jedrilici, braća Šime i Mihovil Fantela iz Hrvatske, koji su na Olimpijskim igrama u Brazilu osvojili zlatnu medalju, nisu krenuli u skladu sa očekivanjima, pa posle četiri regate, zauzimaju 11. mesto. Nalaze se na pragu medal race trke, ali imaju još šest regata da poprava plasman i približe se pobedničkom postolju.

Prvo mesto posle četiri odjedrene regate, drže Dilan Flečer i Sjuart Bičel iz Velike Britanije, na koti dva su Dijego Botin i Lago Lopez iz Španije, a na trećem, Vilijam Filips i Sem Filips iz Australije.

milivoj dukić, tonči stipanovič, žan luka zelko
Sailing Energy/Wolrd Sailing

U klasi Laser Radial, u konkurenciji jedriličarki, ugled regiona brani naturalizovana Hrvatica, Elena Vorobeva, koja je posle šest regata na 10. mestu, na poziciji koja vodi u medal race.

Liderska pozicija je trenutno u rukama Ane Marije Rindom iz Danske, druga je Žozefin Olson iz Švedske, Merit Boumaster iz Holandije.

Takmičenje u jedrenju se nastavlja 29. jula, a na regatno polje će izaći svi učesnici iz regiona – Milivoj Dukić, Tonči Stipanović, Žan Luka Zelko, braća Fantela i Elena Vorobeva.

Komentari

Vaš komentar