Brguljan: Moramo da vratimo inat i energiju

Podeli:
Draško Brguljan
REUTERS/Kacper Pempel

Vaterpolisti Crne Gore nisu briljirali tokom grupne faze takmičenja, ali su ostvarili primarni cilj, stigli su do četvrtfinala, sada se spremaju za potpuno novu priču kada su Olimpijske igre u pitanju.

U četvrtfinalu, koje je na programu 4. avgusta, u mečevima gde nema prava na popravni, snage će odmeriti: Crna Gora – Grčka, Srbija – Italija, Mađarska – Hrvatska, Španija – SAD.

Izabranici Vladimira Gojkovića stigli su u Tokio, bez prvog golmana Dejana Lazovića, bez sjajnog golgetera Đura Radovića, povređen je centar Vladan Spaić, ali nisu i ne traže alibi. Fokus i misli su usmerili ka meču koji ih očekuje protiv Grčke.

Draško Brguljan
REUTERS/Gonzalo Fuentes

„Nedostaju nam inat i energije koju smo imali na ranijim takmičenjima. Počevši od mene kao najstarijeg, pa do najmlađeg. Inat i energija su bili osnovni elementi koji su uz sjajnu atosmoferu, krasili reprezentaciju Crne Gore. To je jedini način na koji možemo da budemo konkurentni najboljim selekcijama planete. Moramo da vratimo inat i energiju do duela sa Grčkom”, naglsio je Draško Brguljan, pa nastavio:

„Bez pomenutog inata i energije, dešavaju se utakmice kao protiv Hrvatske i Srbije, koje su objektivno bolje ekipe od nas. U Tokiju ima pet ili šest timova koji su igrački bolji, ali ja i dalje verujem da mi možemo sa svima da igramo. Ali, morarmo da vratimo inat i energiju”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Draško Brguljan je nastavio sa izlaganjem:

„Biće jako teško, jer su Grci odlični. Uz Hrvatsku i Španiju, mislim da igraju najbolji vaterpolo. Odgovara im kriterijum suđenja, njihovi centri dobijaju mnogo isključenja bez lopte. Imaju dosta razigranih igrača. U poslednje vreme, mi smo pobeđivali njih, ali i oni nas. U ovom trenutku teško da mogu išta prognozirati, moramo da se podignemo, biće teško, ali ovo su Olimpijske igre i ništa nije lako. I dalje mislim da možemo, da od nas zavisi. Moraćemo baš dobro da spremimo tu utakmicu, iako nema mnogo vremena”.

Utakmica između Crne Gore i Grčke na programu je 4. avgusta sa početkom u 8 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar