Brguljan: Nema kalkulacija, moramo da dobijemo Kazahstan

Podeli:
Draško Brguljan
VPCSG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Australiju na startu Olimpijskih igara sa 15:10, a zatim su usledila dva poraza, od Španije sa 8:6, a zatim i od Hrvatske sa 13:8.

U narednoj rundi, 31. jula, sa početkom u 3 sata po srednjeevropskom vremenu, izabranici Vladimira Gojkovića, a pobeda je imperative. Pored toga, u slučaju trijumfa, Crna Gora bi mogla da osigura i plasman u četvrtfinale, ukoliko Španija pobedi Australiju.

“Nikako ne smemo da potcenimo Kazahstan. Naš rival nema šta da izgubi i to je njegova prednost. Imaju dobrog centra iz Volgograda, par spoljnih igrača, dva momka iz Srbije koji odlično odrađuju posao. Moramo biti oprezni, fokusirani, a u tom slučaju, siguran sam da neće biti problema. Važno je da se vratimo na pravi put nakon dva uzastopna poraza i da jednom ubedljivom pobedom dočekamo susret sa selekcijom Srbije”, rekao je kapiten Draško Brguljan, pa nastavio:

Foto: VPSCG

“Dosta smo oscilirali u prethona tri meča. Moramo više da se potrošimo, nema nikakve štednje, nema čekanja četvrtfinala. Zavisimo sami od sebe, moramo da probamo da izvučemo dobar rezultat protiv Srbije, a verujem kao i svi u timu da ćemo izboriti plasman u četvrtfinale. Nema kalkulacija, u svakom meču do kraja Olimpijskih igara moramo da damo sve od sebe, moramo da budemo na višem nivou nego što je to bio slučaj protiv Španije i Hrvatske”.

U četvrtom kolu (31. jula), snage će odmeriti: Crna Gora – Kazahstan, Španija – Australija, Srbija – Hrvatska, SAD – Mađarska, Italija – Japan, Južna Afrika – Grčka.

Grupa A: Italija, Grčka po 5, Mađarska i SAD po 4, Japan i Južna Afrika su bez bodova.

Grupa B: Španija 6, Srbija i Hrvatska po 4, Crna Gora i Australija po 2, Kazahstan je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar