Odbojkašice doputovale u Srbiju: Bronza sija zlatnim sjajem

Ex-Yu mix 9. avg. 202121:523 komentara
Podeli:
Doček odbojkašice Srbije Tokio Olimpijske igre 2020
Foto: oks.org.rs

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju vratila se danas u Beograd.

Nakon Olimpijskih igara u Riju i osvojene srebrne medalje, naše odbojkašice su nas obradovale još jednom, osvajanjem bronzane olimpijske medalje.

Po dolasku u Srbiju, na konferenciji za medije održanoj na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ prisutnima se prvo obratila Maja Ognjenović, kapiten reprezentacije.

Turnir nije bio lak, samo mi znamo sa kakvim preprekama smo se susretale na putu do bronzane medalje. U poređenju sa Rijom, rezultat je malo lošiji. Ali ova bronzana medalja zaista sija zlatnim sjajem. Poraz od Amerike je bio težak, ali smo veoma srećni i ponosni što smo uspeli da zabeležimo ovakav rezultat“, rekla je Maja Ognjenović za oks.org.rs.

Maja se osvrnula i na Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu 2024. godine.

Volela bih da budem deo nacionalnog tima i 2024. godine, ali sada nije realno razmišljati o tome. Uvek je čast igrati za reprezentaciju Srbije, ali ima vremena do Pariza„.

Doček odbojkašice Srbije Tokio Olimpijske igre 2020 Zoran Terzić Maja Ognjenović Milena Rašić
Foto: oks.org.rs (Maja Ognjenović, Zoran Terzić i Milena Rašić)

Milena Rašić sada u svojoj kolekciji ima dve olimpijske medalje, srebro i bronzu.

Osećaj je sjajan. I mislim da zapravo nismo ni svesne koliki uspeh smo napravile sada u Tokiju. Ponosna sam što smo u Srbiju donele medalju“, kazala Milena Rašić.

Tijana Bošković je fantastično igrala tokom celog turnira i zajedno sa saigračica doprinela je osvajanju olimpijskog odličja.

Čast i privilegija je biti deo nacionalnog tima. Uvek smo izuzetno motivisane kada igramo za reprezentaciju. Uprkos porazu u polufinalu, odigrale smo dobro utakmicu protiv Koreje, i srećne smo što smo čitavu naciju obradovale medaljom„, rekla je Tijana Bošković.

Poslednjih 20 godina, selektor Zoran Terzić niže uspehe sa našom ženskom odbojkaškom reprezentacijom.

U ovom teškom periodu uspeli smo da dođemo do medalje. Rezultat reprezentacije ne gledam samo po tome koje je mesto osvojila na tom takmičenju, gledam celokupnu priču, kakve su bile pripreme, koliko su se trudile, kako su ponašale u olimpijskom selu, na terenu… Ponos koji postoji kod mene već dugo, postoji zbog toga što je ova reprezentacija pokazala kako jedna sportska ekipa treba da se ponaša na terenu i van njega„, izjavio je selektor Zoran Terzić.

Doček odbojkašice Srbije Tokio Olimpijske igre 2020
Foto: oks.org.rs

Rekordnih devet medalja

Srbija je oborila rekord po broju osvojenih medalja postavljen pre pet godina u Riju. Tada je Olimpijski tim Srbije osvojio osam, a u Tokiju devet odličja.

Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), kao i vaterpolo reprezentacija Srbije. Srebrna medalja našla se oko vrata Damira Mikeca (streljaštvo), a bronzu su osvojili Milenko Sebić (streljaštvo), Tijana Bogdanović (Tekvondo), Zurab Datunašvili (rvanje) i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i muška reprezentacija u basketu 3×3.

Komentari

Vaš komentar