Bulut: Ovo do sada više ne važi, želimo još dve pobede

Ex-Yu mix 27. jul 202119:04
Podeli:
Dušan Domović Bulut
(Photo by Christian Petersen/Getty Images

Srpska reprezentacija u basketu 3x3 igraće u sredu polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, a rival će joj biti selekcija Olimpijskog komiteta Rusije.

Srbija je bez poraza završila grupnu fazu takmičenja i direktno se plasirala u polufinale. U poslednjem kolu savladala je upravo ruski tim (21:10).

„Sve ovo što smo do sada igrali se bukvalno ne važi ništa… Znamo dobro protivnika, ali ipak je najvažnije da se borimo, da se trudimo da ostanemo koncentrisani tokom čitavog meča, i kada su sve te vrednosti na pravom mestu onda dolazimo do mogućnosti da ostvarimo obe pobede sutra, što je glavni cilj“, rekao je Dušan Domović-Bulut.

Mihailo Vasić zna šta je potrebno srpskom timu kako bi došao do finala.

povezane vesti

„Veoma smo zadovoljni što smo sa sedam pobeda završili grupnu fazu takmičenja. Mislim da naša igra u prva tri meča nije bila na nivou koji smo očekivali, ali smo jakom odbranom i karakterom dobili te tri prve utakmice. Već od četvrte utakmice smo bili uigraniji, lopta je išla tečnije u napadu, bolje smo se kretali, ali i ubacili smo neke šuteve spolja koje u prve tri utakmice nismo. Zbog toga smo u poslednje četiri utakmice ostvarili možda lakše pobede“, rekao je Vasić.

„Protivnik u polufinalu nam je Rusija, koju smo u meču grupne faze prilično lako savladali, ali smo svesni da će oni u naredni meč ući maksimalno motivisani i da će utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prethodnu. Ako u ovaj meč uđemo sa istom energijom sa kojom smo ulazili i u prethodnih sedam duela, mislim da ćemo biti na svom nivou i da ćemo ostvariti pobedu“.

Polufinalni mečevi su na programu u sredu. Srbija će protiv Rusije igrati od 10.30.

Meč za treće mesto se potom igra od 14.15, a finale je predviđeno za 15.25.

Komentari

Vaš komentar