Crna Gora bolja od Angole, sjajna Jovanka Radičević

Ex-Yu mix 25. jul. 20219:13 > 9:141 komentar
Podeli:
Mouhtaropoulos/Getty Images

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, nadigrale su Angolu sa 33:22 (13:12) u prvom kolu Olimpijskih igara. Popularne „lavice“ su napravile prvi korak ka ostvarenju cilja, a to je plasman u četvrtfinale.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore bile su Jovanka Radičević sa 12, Itana Grbić sa pet, Majda Mehmedović i Tatjana Brnović sa po četiri gola. Kod Angole, raspoložene za igru u napadu bile su Natalija Fonsek sa šest, Natalija Santos sa četiri i Isabel Gijalo sa tri gola.

Rukometašice Crne Gore su imale dosta problema sa selekcijom Angole, koju krasi velika borbenost, agresivnosti, dobra igra u tranziciji. Dubokom, atipičnom zonom, koja je u pojedinim momentima ličila na presing, kao u košarci, devojke iz Angole su naterale popularne „lavice“ na veliki broj tehničkih grešaka, ali je i pored toga, Crna Gora, na poluvremenu, vodila sa 13:12.

Raspoložene za igru u napadu, bile su Jovanka Radićević sa sedam, odnosno Tatjana Brnović i Itana Grbić sa po dva gola. Sa druge strane, velike probleme odbrani Crne Gore, zadavale su Isabel Gijalo i Natalija Fonseka sa po tri gola.

U nastavku meča, sve je izgledalo onako kako su Bojana Popović i stručni štab zamišljali. Crna Gora je zatvorila sve prilaze svom golu, usledila je serila lakih pogodaka iz tranzicije, pa je posle samo desetak minuta igre u drugom poluvremenu, na semaforu pisalo 21:13 za popularne „lavice“.

Već u tom trenutku je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Rukometašice Crne Gore će u drugoj rundi, koja je na programu 27. jula odmeriti snage sa selekcijom Japana.

U do sada odigranim utakmicama, Holandija je pobedila Japan sa 32:21, do su Rusija i Brazil odigrali meč bez pobednika – 24:24.

Podsećanja radi u grupi A, za plasman u četvrtfinale, boriće se Crna Gora, Holandija, Norveška, Japan, Južna Koreja i Angola, dok će isti cilj u grupi B, imati Rusija, Francuska, Španija, Švedska, Brazil i Mađarska.

Komentari

Vaš komentar