Crna Gora zaustavljena – Rusija ukrotila hrabre „lavice“

Ex-Yu mix 4. avg 20214:00 > 4:07
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore, odigrale su hrabro kao što su i obećale, borile su se od prvog do poslednjeg minuta, ali su na kraju, poražene od Rusije sa 32:26 (17:15).

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radičević sa 10, Đurđina Jauković sa osam, Itana Grbić sa četiri gola. Prevagu na tasu Rusije, donele su Ana Vjahireva sa osam, Polina Kuznjecova sa pet i Darija Dmitrijeva sa četiri gola. Ana Sedojkina je imala 12 odbrana.

Izabranice Bojane Popović, najavile su pre početka meča da je recept za uspeh, dobra odbrana, pozicioni napad i mali broj tehničkih grešaka. Crna Gora jeste igrala pozicioni napad, ali su se greške smenjivale kao na filmskoj traci, a samim tim i laki golovi Rusije iz tranzicije, pa je na semaforu pisalo 7:1, 12:5, 13:6….

Richard Heathcote/Getty Images

Kada je delovalo da Rusija sigurnim koracima grabi ka ubedljivom trijumfu, popularne „lavice“ su uspele da se probude u oba pravca. Uspele su da zaustave nalet Rusije, uspele su da pronađu ključ za odbrambenu postavku rivala, pa su na odmoru imale minus od dva gola – 15:17.

Prevagu na tasu Rusije u prvom poluvremenu, donele su Ana Vjahireva sa šest, odnosno Polina Vedekina i Polina Kuznjecova sa po tri gola. Kod Crne Gore, raspoložene za igru u napadu, bile su Jovanka Radičević sa šest i Đurđina Jauković sa pet golova.

Usledio je rat nerava. Crna Gora je održavala meč u egalu, nastojala je da pojača pritisak na Rusiju, koja je u Tokio stigla sa ciljem da odbrani zlato sa Igara u Brazilu. Marina Rajčić je skinula dva zicera, sudije su poklonile dve lopte Rusiji, Crna Gora propustila dve prilike da svede deficit na jedan gol zaostatka, a Rusija je bila na 28:22.

Nada je još uvek tinjala, ali su rukometašice Crne Gore promašile tri zicera, sjajna je na golu bila Ana Sedojkina, pa je delovalo da je sve gotovo, jer je do kraja ostalo nešto više od deset minuta. Crnoj Gori je bilo potrebno sportsko čudo, čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Rusija nastavlja borbu za odbranu zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Brazilu, a naredna prepreka Rusiji, biće bolja selekcija iz duela Norveška – Mađarska.

Komentari

Vaš komentar