Delfini smrvili nejaki Kazahstan, slede najvažniji mečevi

Ex-Yu mix 27. jul. 20218:045 komentara
Podeli:
Milan Aleksić
REUTERS/Kacper Pempel

Vaterpolisti Srbije pobedili su ubedljivo Kazahstance u drugom kolu olimpijskog turnira. Bilo je 19:5. Srbiji je ovo prvi trijumf posle poraza u prvom kolu od Španije.

Meč je više izlgedao kao trening, a može se reći da nije to bio neki koji se svrstava u kategoriju jačih. Srbija je samo u prvoj četvrtini imala, nazovimo ih, problemima. Jedino je tada Kazahstan uspevao da priđe na jedan gol minusa, da bi Srbija u drugoj četvrtini prvi put otišla na plus tri. Dugo je stajalo 5:3 na semaforu da bi gol za Srbiju na minut i po do poluvremena postigao Andrija Prlainović. Delfini su prvi put imali tri gola viška. Do poluvremena je bilo i 7:3 kada je gol dao Duško Pijetlović.

U trećoj četvrtini je Srbija prelomila duel. Dala je šest golova, a primila dva. Mnogo su bili bolji Delfini, a čak je briljirao i golman Gojko Pjetlović koji je skinuo nekoliko zicera Kazahstancima.

Duško Pijetlović je bio najefikasniji sa četiri gola iz isto toliko pokušaja, dok su Stefan Mitrović i Strahinja Rašović dali tri gola. Dušan Mandić je dodao dva. Kod poraženog tima je Srđan Vuksanović dao dva gola.

Srbiji slede ključni mečevi, a prvi takav je sa Australijom u sredu. U četvrtom kolu rival je Hrvatska, a u petom Crna Gora.

Komentari

Vaš komentar