Đina Jauković pred Angolu: Vreme je za revanš

Ex-Yu mix 19. jul. 202120:58 > 20. jul. 2021 12:05
Podeli:
RSCG

Poraz od Angole na Olimpijskim igrama u Brazilu je nešto što crnogorske rukometašice sigurno ne mogu da zaborave. Pre pet godina su izgubile u drugom kolu, a zatim su ostale i bez mesta u četvrtfinalu.

Voljom sudbine, u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju, Crna Gora igra upravo protiv Angole. “Lavice” imaju priliku za revanš, imaju priliku da naprave značajan korak ka primarnom cilju, a to je plasman među osam najboljih.

“Naravno da se dobro sećam te utakmice, to se ne zaboravlja tako lako”, rekla je Đurđina Jauković i nastavila: “Bile su to moje prve Olimpijske igre, a pomenuti poraz me je baš zaboleo, kao i sve devojke u timu. Verujem da je sada došao momenat za revanš”.

Pored Angole, rivali Crne Gore na putu ka četvrtfinalu, biće selekcije Holandije, Norveške, Južne Koreje, Japana. U drugoj grupi su Francuska, Rusija, Mađarska, Brazil, Švedska i Španija.

“Kad obučemo dres sa državnim grbom, to je poseban osećaj za sve nas, koji ne može da se uporedi sa onim kada branite boje kluba. Odmah treba naglasiti da je sam plasman na Olimpijske igre ogroman uspeh. Meni je ovo drugi put da učestvujem na najvećoj svetskoj smotri, a mnogi vrhunski sportisti nisu uspeli da ostvare taj san. Prošle sezone sam igrala i družila sa se Sandrom Toft, koja je jedna od najboljih golmana planete. Brani boje Danske, a nikada nije uspela da stigne do Igara”, naglasila je sjajna Nikšićanka, pa dodala:

“Srećna sam, kao i sve devojke u timu što smo stigle do Tokija i Olimpijskih igara, ali ne želimo da se zadovoljimo ostvarenim, naprotiv. Želimo da pokažemo koliko možemo, a zaista mislim da ovaj tim može mnogo”

Utakmica između Crne Gore i Angole, na programu je 25. jula sa početkom u 7 časova i 15 minuta, a generalnu probu pred start rukometnog turnira na Olimpijskim igrama, izabranice Bojane Popović, imaće, 22. jula protiv Francuske.

Komentari

Vaš komentar