„Dončić je najbolji igrač sveta, rekao sam i pre dve godine“

Ex-Yu mix 26. jul 202113:401 komentar
fiba.basketball

Košarkaši Slovenije u režiji fenomenalnog Luke Dončića, koji je ubacio 48 poena, pobedili su Argentinu sa 118:100, na startu Olimpijskih igara. Posle meča, selektor i najbolji igrači su čestitali Slovencima, uz zajedničku konstataciju – Dončić nas je uništio!

“Teško je analizirati utakmicu kada je jedan pojedinac toliko dominantan. To sam rekao pre dve godine, sad ću opet. Luka je najbolji košarkaš sveta”, rekao je selektor Argentine Serhio Eernandez posle poraza od Slovenije, pa nastavio:

“Dončič je brzo pročitao naš defanzivni plan i uništio nas je. Prisilio nas je na promenu strategije. Zvuči kao izgovor, ali za to nismo imali rešenje“.

U argentinskoj reprezentaciji Dončića najbolje poznaje Fakundo Kampaco, koji je sa reprezentativcem Slovenije igrao u Realu.

“Svirali smo u ritmu Dončića. Što god da smo pokušali, na sve je imao odgovor. Kad smo na njega izvršili još veći pritisak, igrao je za ekipu. Uništio nas je”, naglasio je Kampaco.

Luis Skola je član reprezentacije Argentine od 2004. godine kada su Gaučosi osvojili zlatnu olimpijsku medalju.

“Izgubili smo vrlo važnu utakmicu i to sa velikom razlikom. Na Olimpijskim igrama uživam u pobedama i porazima jer su Igre nešto posebno. Nema mnogo filozofiranja. Moramo da zaboravimo duel sa Slovenijom i da se okrenemo duelu sa Španijom“, naglasio je Luis Skola.

U narednom, drugom kolu, koje je na programu 29. jula, snage će odmeriti Španija i Argentina, odnosno Slovenija i Japan.

 

Komentari

Vaš komentar