Dončić: Rekord me nije zanimao; Prepelič: Kao braća smo

Ex-Yu mix 26. jul. 202112:512 komentara
Podeli:
Luka Dončić
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Luka Dončić kaže da je poseban osećaj sa Slovenijom doći do prve olimpijske pobede, i to ubedljivo nad Argentinom 118:100.

„Argentina je vrlo kvalitetan tim, bilo je teško jer su vrlo dobri u odbrani, ali spremili smo se i odigrali izuzetno dobar meč. Bili smo čvrsti u odbrani, a to nam je otvorilo i napad. Prvi olimpijski meč je iza nas, ubedljiva pobeda, poseban je osećaj“, rekao je Dončić.

Luka Magic:

Dončić je upisao 48 poena (12-15 za dva, 6-14 za tri, 6-7 penali za 31 min), sedam manje od olimpijskog rekorda Oskara Šmita, uz 11 skokova, 5 asistencija i 3 rampe, uz 6 izgubljenih lopti.

„Ne zanima me rekord. Želeo sam pobedu, zato smo tu. Tri-četiri minuta pred kraj, utakmica je već bila odlučena, rekord nismo ni spomenuli“.

Klemen Prepelič, koji je ubacio 22 poena, kaže da je zabeležena istorijska pobeda.

„Argentina ima izvanredan karakter i nije lako takvoj ekipi dati 118 poena, jer oni se nikada ne predaju. To nas nije iznenadilo. Atmosfera u našem timu je prijateljska, svi smo kao braća – verujemo jedni u druge i pokrivamo jedni drugima leđa. Posed po posed, tako smo i stvorili razliku“, rekao je Prepelič.

U drugom kolu, Slovenija igra s Japanom, u četvrtak od 6.40, a istog dana od 14.00 sastaju se Španija i Argentina.

Komentari

Vaš komentar