Drhtao i legendarni Šmit, Manu kaže: „Luka, zver si“

Podeli:
Luka Dončić
fiba.basketball

Luka Dončić u prvom poluvremenu meča sa Argentinom ubacio 31, meč je završio sa 48 poena, a Slovenija je deklasirala Gaučose sa 118:100.

Jedan od najboljih igrača planete, koji se odmah posle maestralne sezone u dresu Dalasa priključio državnom timu, sa kojim je uspešno prebrodio kvalifikacije u Litvaniji, odigrao je monstrozno protiv Argentine. Legendarni Brazilac Oskar Šmit, je sigurno uživao u partiji Luke Dončića, sve do momenta kada je pretila opasnost da bude skinut sa liste najboljih strelaca u istoriji Olimpijskih igara.

Naime, legendarni Brazilac je na Olimpijskim igrama 1988. godine ubacio 55 poena, a Luku je samo sedam delilo od podviga koji je napravio Oskar. Za “utehu”, Luki ostaje činjenica da je Slovenija nadigrala Argentinu, da je pokazala da ima osnova da se nada medalji, a pored toga, Dončić je trenutno na drugom mestu najboljih strelaca u istoriji Igara.

Sa 48 poena, izjednačio se sa legendarnim Australijancem Edijem Palubinskasom, koji je 48 poena ubacio protiv Meksika, na Olimpijskim igrama 1976. godine.

Dončić će priliku da stigne Oskara Šmita, imati protiv Japana. Ova meč je na programu 29. jula sa početkom u 6 časova i 40 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar