Dukić: Hvala treneru Klakoru, hvala svima na podršci

Podeli:
COK

Milivoj Dukić je premašio očekivanja u Tokiju. Posle deset regata osvojio 17. mesto. Sam plasman na Olimpijske igre je bio ogroman uspeh – podvig, ali su Dukić i selektor Ilko Klakor najavili da žele da podvig učine još većim. Uspeli su u tome.

“Olimpijske igre sam završio na 17. mestu u konkurenciji 35 najboljih država na svetu. Moram biti realan i reći da je ovo za mene veliki uspeh i da je to zenit  dosadašnjeg truda, rada i odricanja. Ponosan sam na činjenicu da sam tokom takmičenja bio apsolutno konkurentan sa najboljima na svetu što se najbolje pokazalo drugog i trećeg dana. Zahvaljujem se treneru Ilku Klakoru koji mi je bio velika podrška na ovom putu i svima u Crnoj Gori koji su pratili jedrenje na Olimpijskim igrama., poručio je Milivoj Dukić.

Plasman u medal race izborili su: Metju Vern (Australija), Herman Tomasgard (Norveška), Tonči Stipanović (Hrvatska), Pavlos Kontides (Kipar), Filip Bul (Nemačka), Robert Šejd (Brazil), Džemin Ha (Južna Koreja), Sem Mič (Novi Zeland), Žan Baptist Bernaz (Francuska), Karle Taper (Finska).

Finalna regata je na programu 1. avgusta, a već sada je jasno da je Metju Vern osvojio zlatnu medalju, ali zato sledi velika borba za pobedničko postolje. Ljubitelji jedrenja u regionu navijaće za Tončija Stipanovića koji je na Igrama u Brazilu osvojio srebrnu medalju, a sada će pomenuti uspeh nastojati da ponovi u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar