Dukić iz Japana: Uspešan dan, idemo dalje

Podeli:
COK

Milivoj Dukić je imao dosta problema tokom prvog dana takmičenja na Olimpijskim igrama. U prvoj regati je zauzeo 29. mesto, druga je prekinuta.

Međutim, već drugog dana, najbolji jedriličar Crne Gore je pokazao da je satkan od jakog materijala. Osvojio je prvo mesto u drugoj, 12. u trećoj regati. U generalnom plasmanu je sedmi. Kada bi se sada podvlačila crta, Dukić bi bio učesnik finalne regate ili te „madel race“ regate u kojoj će se deset najboljih jedriličara planete boriti za pobedničko postolje.

PONOSNI!!!Izjava našeg jedriličara nakon sjajnog nastupa na @tokyo2020 [email protected] ?#TeamMNE?? #OLIMPIJSKI_TIM_CRNE_GORE #STRAST_KOJA_NAS_SPAJA #NOC_MONTENEGRO?? @mnesails

Posted by Crnogorski olimpijski komitet on Monday, July 26, 2021

Svi ljubitelji sporta i jedrenja u Crnoj Gori bi voleli da vide Milivoja Dukića u „medal race“ regati. Bio bi to podvig nad podvizima. Međutim, kao što je Dukić i rekao, mesta za euforiju nema. Takmičenje se nastavlja 27. jula kada su na programu nove tri regate.

Podsećanja radi, do kraja prve faze, da je tako nazovemo, Olimpijskih igara, jedriće se deset regata, a deset najboljih će biti učesnici „medal race“ regate.

Komentari

Vaš komentar