Fantele na koti osam, Vorobeva ispustila medal race

Podeli:
Phil Walter/Getty Images

Braća Šime i Mihovil Fantela, nastavljaju sa borbom za ostvarenje primarnog cilja, a to je plasman u medal race, a ukoliko budu jedrili kao što su to činili tokom osme i devet regate, mogu da se nadaju i medalji.

Šime i Mihovil Fantela su zauzeli treće i peto mesto, napredovali su sa 11. na osmo mesto, a do kraja takmičenja, odnosno do finalne regate, koja se zove medal race, ostala su još tri jedrenja. Medal race je na programu 2. avgusta.

Trenutno lidersku poziciju drže Dilan Flečer i Sjuart Bithel iz Belike Britanije, na drugom mestu su Piter Burling i Bler Tuke sa Novog Zelanda, dok su na trećoj poziciji  Dijego Botin i Lago Lopez iz Španije.

Elena Vorobeva nije uspela da stigne do finalne, ili ti medal race regate. Posle deset jedrenja, Ruskinja, koja jedri za Hrvatsku je zauzela 12. mesto, a sve je moglo da bude daleko bolje po Elenu, da poslednje dve regate nije završila na 18. i 23. mestu.

U madal race regati, koja je na programu 1. avgusta, učestvovaće Ana Marija Rendom (Danska), Merit Boumaster (Holandija), Džozefin Olson (Švedska), Sara Daglas (Danska), Ema Plešert (Belgija), Silvija Zenaro (Italija), Line Flem Host (Norveška), Vasilea Karačaliu (Grčka) i Alison Jang (Velika Britanija).

Komentari

Vaš komentar