Filipović: Hvala Srbijo, privilegija je bila biti kapiten

Ex-Yu mix 10. avg 202110:06 > 10:2510 komentara
Podeli:
Filip Filipović
REUTERS/Marko Djurica

Srpski vaterpolisti stigli su u utorak ujutru u Beograd nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpisjkim igrama u Tokiju.

Kapiten, zapravo sada već bivši kapiten Filip Filipović koji je zlatom na Igrama zaključio reprezentativnu karijeru bio je zahvalan na dočeku na aerodromu.

Povezano

„Hvala na divnom dočeku, ja sam samo jedan od najboljih, veličanstvenih, velika je privilegija biti deo ove ekipe i biti kapiten na kraju divne epizode, najlepšeg, a za neke poslednjeg plesa. Hvala momcima što su verovali, Dekiju što je verovao i trpeo nas, potajno plakao i molio se da se završi ovako. Vratilo je svakog sekunda treninga, maltretiranja, utakmica i onoga što nikad nećete saznati. Mnogo žrtve stoji, ali kada se ovako završi dobija viši smisao. Hvala, Srbijo, ovo je za vas“, poručio je Filip Filipović.

Branislav Mitrović bio je kratak:

„Osvojili smo drugo zlato, najveći uspeh u istoriji srpskog sporta, samo mi znamo koliko smo se trudili i ginuli za ovaj uspeh. Hvala svima na podršci, ali pre svega mojoj ekipi“, rekao je Branislav Mitrović.

Konferencija za medije postala je emotivna kada je Stefan Mitrović podstakao ceo tim da peva „A sad adio“, što je izmamilo suze reprezentativaca.

Stefan Mitrović je jedan od sedam igrača kojima je finalni meč protiv Grčke bio poslednji u reprezentaciji, pored Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića i Branislava Mitrovića.

Još je kraća bila izjava selektora, očekivano nakon emotivnog monenta.

„Nemam šta da kažem, daćete mi malo vremena da se smirim“, rekao je Dejan Savić.

Komentari

Vaš komentar