„Glupo je reći da Nole nema konkurenciju, samo da ne izgori“

Ex-Yu mix 20. jul. 202112:48
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, istakao je da će olimpijski turnir u Tokiju biti specifičan zbog svih okolnosti, ali da se nada da će Srbin osvojiti zlatnu medalju.

Legendarni Hrvat je prošlog vikenda primljen u Tenisku kuću slavnih u Njuportu, a trenutno je u Umagu, gde se održava ATP turnir koji možete da gledate na kanalima Sport Kluba.

Povezane vesti

„Ljudima se ne da svaki dan budu zatvoreni zbog restrikcija, testirati se svaki dan, nema publike, ne smeju ni drugi sportisti da dođu da te gledaju, ne smeš se družiti ni sam sa sobom,“ u jednoj rečenici opisao je Ivanišević šta čeka sportiste u Tokiju i nastavio:

„Biće vruće i sparno, razumem ljude koji su već bili na Igrama, pa im se ne da to sve prolaze. Glupo je reći da Đoković nema konkurenciju, ali igra se na dva dobijena seta, a to je sasvim drugačiji sport nego kad se igra na tri. Ima dobrih, opasnih igrača, dobrih servera, a teren je vrlo brz. Olimpijsko zlato je Novakova velika želja, a ponekad čovek u želji izgori. Neće mu biti lako iako je veliki favorit. Zbog njega bih voleo da osvoji tu medalju koju toliko želi.“

Kada su Hrvati u pitanju…

Ivanišević Đoković
REUTERS/Hannah McKay

„Najveće šanse imamo u parovima, ne samo zbog Mektića i Pavića. Još će jedan par biti vrlo neugodan, Čilić i Dodig. Imamo šansu za dve medalje u parovima. Sa Čilićem se nikad ne zna, može da igra dobro, a može kao u Londonu, kad je odigrao super dva seta pa nestao. Nadam se da će pronaći formu. Drugačije je kad igraš za svoju zemlju, za sve sportiste koji su tamo. Nadam se da će i Dona Vekić igrati dobro i da ima šanse,“ rekao je Ivanišević.

 

Komentari

Vaš komentar