Gojković: Loš napad, urušio urađeno u odbrani

Ex-Yu mix 5. avg. 20217:19 > 7:202 komentara
Podeli:
Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

Vaterpolisti Crne Gore imali su seriju promašenih zicera, nisu iskoristili devet situacija sa igračem više, ostali su tokom meča bez Vladana Spaića, Draška Brguljana i Marka Petkovića, a na kraju su poraženi od Grčke sa 10:4 (1:0, 2:1, 3:1, 3:2).

“Mislim da konačan rezultat ne ilustruje pravu sliku i odnos snaga u bazenu. Dobro smo pripremili utakmicu, sve što se dogovorili i planirali je funkcionisalo tokom prve dve četvrtine. Posebno se to odnosi na odbranu, na čelu sa odličnim Kandićem na golu. Ali, ponovo nije išlo u napadu.  Sa igračem više nismo uspeli da stignemo do mreže rivala, a bilo je mnogo izgrađenih situacija, mnogo promašenih zicera. Sve je uzalud u odbrani, kada u napadu nismo mogli ništa da pogodimo. Posle smo probali sa improvizacijama, ali to je rizik, koji se retko kada isplati”, rekao je selektor Vladimir Gojković i nastavio:

“U svakom slučaju, zaslužena pobeda Grčke. Videlo se i protiv Srbije da imamo velikih problema u napadu, probali smo sve moguće opcije, ali kada neće, neće. Ne mogu da budem nezadovoljan zalaganjem i željom, ali sada treba analizirati sve ovo”.

Jeff Gross/Getty Images

Slede utakmice za plasman od petog do osmog mesta.

“Biće teško igrati pomenute utakmice. Ali, mislim da nemamo šta da kalkulišemo, mnogo igrača je prvi put ovde i mora da se dokazuje”, naglasio je Vladimir Gojković.

Prvu utakmicu u nastavku takmičenja Crna Gora igra protiv Hrvatske, 6. avgusta, sa početkom u 7 časova po srednjeevroskom vremenu. U drugom meču, za plasman od 5. do 8. mesta, igrače Italija i SAD.

U polufinalu, za mesto u finale, boriče se Crna Gora i Španija, odnosno Mađarska i Grčka.

Komentari

Vaš komentar