Gojković: Moramo da zaboravimo Srbiju, sledi Grčka

Podeli:
Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

Vaterpolisti Srbije pobedili su Crnu Goru u poslednjem kolu grupne faze na Olimpijskim igrama sa 13:6 (6:1, 2:1, 3:2, 2:2). Izabranici Dejana Savića će u četvrtfinalu igrati protiv Italije, a izabranici Vladimira Gojkovića protiv Grčke. Mečevi za plasman u polufinale su na programu 4. avgusta.

„U prvoj četvrtini smo uradili sve ono što ne treba da radimo kada igramo protiv ekipa kakva je Srbija. Dozvolili smo da igramo jedan na jedan na mestima gde su vaterpolisti Srbije zaista moćni, nismo imali pomoć, nismo igrali kolektivnu odbranu. Kasnije smo uspeli da se konsolidujemo, tri četvrtine smo bili solidni u odbrani, ali drugi problem je naš igrač više koji nije funkcionisao. Turnir je takav, mnogo je isključenja, ako ne budemo igrali sa igračem više i sa igračem manje  na željenom nivou, teško možemo nešto da napravimo“, rekao je selektor Vladimir Gojković i nastavio:

„Najbolje da se ne vraćamo na ovu utakmicu, jer nemamo ništa dobro iz nje da izvučemo. Moramo da se pripremimo za narednog protivnika, odnosno selekciju Grčke. Došli smo da igramo četvrtfinalu, zasluženo smo ga izborili i nadam se da ćemo najbolju partiju prikazati, kada to bude i najvažnije”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Gojković je nastavio sa izlaganjem:

„Protiv Hrvatske to nije bilo tako loše, a sada smo i nekompletni, što bitno utiče na naša izdanja. Nadam se da ćemo u četvrtfinalu imati sve igrače na raspolaganju, jer dolazi do velike potrošnje. Plivački ne vidim problem, parirali smo svima. Međutim, brine me igra u napadu sa igračem više, to moramo da rešimo, ako želimo, a želimo pobedu u četvrtfinalu“, istakao je Vladimir Gojković.

Utakmica između Crne Gore i Grčke na programu je 4. avgusta sa početkom u 7 časova po srednjeevropskom vremenu. Grčka je u grupnoj fazi prikazala odlične partije, nije imala oscilacija kao Crna Gora, ali staro je pravilo da je u jednom meču sve moguće.

Komentari

Vaš komentar