Gojković: Odbrana je ključ uspeha, sledi Španija

Podeli:
Foto: VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju savladali su Australiju sa 15:10. Početak je bio težak, ali je na kraju odbrana odradila posao, što je nakon naglasio i selektor "ajkula", Vladimir Gojković.

„Važna utakmica. Znali smo, imajući u vidu raspored u grupi , da ne bi bilo dobro da napravimo kiks u prvom meču. Zato je start bio malo lošiji. Od druge četvrtine smo imali veći broj raspoloženih igrača i stabilizovali odbranu. Australija je dobra, sjajno su otvorili utakmicu, pogodili neke fantastične šuteve. Mi smo na početku imali manju agresivnost nego što je bilo potrebno, ali najvažnije je da je odbrana u drugom delu bila ključ pobede“, rekao je Vladimir Gojković.

Na Olimpijskom turniru svaka selekcija ima po dva golmana. Ali na meču u protokolu može da bude samo jedan. Petar Tešanović je u drugom delu bio dobar, meč je završio sa sedam odbrana.

„To je najmanje fer prema njima. Oni nemaju zamenu. Tešanoviću je ovo prvo takmičenje. Sigurno je teško, ali za njega je izuzetno dobro što se vratio u meč. Sve je uhvatio što je trebalo“, naglasio je Gojković, pa nastavio:

„Grupa je izuzetno teška, uslovno rečeno taj meč sa Kazahstanom može biti jednostavniji, ako ga shvatimo ozbiljno. Idemo utakmicu po utakmicu. Ima još da se igra. Moramo se pripremiti za Španiju”.

Meč sa Špancima je na programu 27. jula sa početkom u 4 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

 

Komentari

Vaš komentar