Gojković pred Hrvatsku: Gledamo u naše dvorište

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Australiju u prvom kolu sa 15:10, zatim su posle velike borbe poraženi od Španije sa 8:6, a sada ih čeka duel protiv selekcije Hrvatske.

Situaciju u grupi B, u kojoj se nalaze Španija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Australija i Kazahstan, zakomplikovala je pobeda Australije nad Hrvatskom – 11:8. Uoči treće runde, Španija ima četiri, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Australija po dva, a Kazahstan je bez bodova.

U trećoj rundi, snage će odmeriti Crna Gora i Hrvatska, Srbija i Australija, odnosno Španija i Kazahstan. Velika borba za mesto u četvrtfinalu se nastavlja. Kazahstan je praktično već otpisan, Španija je gotovo sigurno u četvrtfinalu, a Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Australije, vodiće borbu do poslednje utakmice.

„Pobeda Australije nad Hrvatskom jeste iznenađenje, ali je pobeda potpuno zaslužena. Australija je odlična ekipa, koja poseduje veliki kvalitet. To sam rekao i pre duela koji smo mi imali sa Australijancima”, naglasio je Vladimir Gojković pa nastavio:

“Maksimalno smo fokusirani i gledamo samo u svoje dvorište. U skladu sa dogovorom koji imamo, idemo od utakmice do utakmice, a za nas je svaki meč finale. Sa takvim pristupom čekamo meč protiv velikog rivala, kakav je Hrvatska. To što je Hrvatska poražena od Australije, neće uticati na dešavanja u bazenu, kada je meč koji sledi u pitanju. Izvesno je da će uslediti reakcija vaterpolista Hrvatske, igraće sa mnogo više energije i motiva, ali na pomenutu energiju i motiv, moramo da odgovorimo istom merom. Očekujem veliku borbu, neizvestan meč, a kao i svi u timu, verujem da možemo da stignemo do pozitivnog rezultata”.

Utakmica između Crne Gore i Hrvatske, na programu je 29. jula sa početkom u 8 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar