Grčka brutalno kaznila promašaje Crne Gore

Ex-Yu mix 4. avg. 20219:31 > 10:048 komentara
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Vaterpolisti Crne Gore imali su seriju promašenih zicera, nisu iskoristili devet situacija sa igračem više, ostali su tokom meča bez Vladan Spaića, Draška Brguljana i Marka Petkovića, a na kraju su poraženi od Grčke sa 10:4 (1:0, 2:1, 3:1, 3:2).

Golove za Crnu Goru postigli su: Aleksandar Ivović dva, Draško Brguljan i  Uroš Čučković. Slaven Kandić je imao 10 odbrana. S druge strane, golove za Grčku, postigli su: Konstantinos Genadiunas pet, Janis Fontulis, Aleksandros Papanastasiu, Konstantinos Giuvecis, Marios Kapocis, Stilijanos Agriropulos po jedan.

Prva deonice je donela rovovsku borbu u bazenu, a odbrane su bile na izuzetno visokom nivou. Slaven Kandić je branio odlično, a odlično je branio i Emanuel Zedrevas. Jedini gol u ovom periodu i to u poslednjoj sekundi napada, postigao je Konstantinos Genadiunas, koji je iznenadio odbranu Crne Gore, te lobovao golmana Kandića -1:0.

Izabranicima Vladimira Gojkovića je trebao gol, kako bi se probila ofanzivna blokada. Stigao je u pravom trenutku. Iskusni Draško Brguljan je na početku druge deonice pogodio za 1:1. Međutim, već u sledećem napadu, Janis Fontulis je uz dosta sreće zatresao mrežu za 2:1. Do kraja prvog poluvremena, mreža Grčke je mirovala, a na semaforu je pisalo 3:1. Strelac je bio Konstantinos Giuvecis.

Početkom treće kvartala Konstantios Genadiunas je realizovao petarac za 4:1, a problem je postao sve veći i veći jer su iz igre isključeni Vladan Spaić zbog tri lične greške i Draško Brguljan zbog prigovara.

Laurence Griffiths/Getty Images

Kandić je branio zaista odlično, ali je veliki problem bila igra u napadu. Izabranici Vladimira Gojkovića su iz izglednih pozicija, umesto mreže, pogađali stative i prečke…Kazna za promašaje stigla je u vidu novog gola  Konstantinisa Genadiunasa za 5:1, nedugo zatim, peterac je realizovao Genadiunas za 6:1. U tom momentu je bilo jasno Crnoj Gori treba čudo, kako bi stigla do polufinala, jer je iz igre zbog tri lične greške, ispao i Marko Petković.

Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Grčka je ljubomorno čuvala stečeni kapital do kraja meča.

U prvom meču četvrtfinala, Španija je pobedila SAD sa 12:8, a ostala su još dva duela. Za mesto u polufinalu, boriće se Srbija i Italija, odnosno Mađarska i Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar