Grčka prva, Italija druga – čekaju Srbiju ili Crnu Goru

Podeli:
Leon Neal/Getty Images

Vaterpolisti Grčke pobedili su SAD sa 14:5, iskoristili remi Italije i Mađarske – 5:5, probili se na pol poziciju. Druga je Italija, treća Mađarska, a četvrte su SAD.

Bez plasmana u četvrtfinale, ostale su selekcije Japana i Južne Afrike, a sada se čeka rasplet u grupi B, kako bi se saznalo ko će se protiv koga, boriti za mesto u polufinalu.

Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Crne Gore. Pobednik ovog duela će igrati u četvrtfinalu protiv Italije, a poraženi protiv Grčke. Odmah treba naglasiti da Srbiji odgovara i bod, kako bi  zauzela treće mesto.

U drugom meču, Španija će igrati protiv Hrvatske. Španiji odgovara i remi kako bi sačuvala prvo mesto, a zatim odmerila snage sa selekcijom SAD u četvrtfinalu. Ukoliko pobedi Hrvatska, Hrvati će igrati protiv SAD, dok će Španija na megdan selekciji Mađarske.

Glove za Italiju protiv Mađarske, postigli su Pijetro Fijoli dva, Frančesko Di Fulvio, Gonzalo Ečenike i Mateo Aikardi po jedan. Golove za Mađarsku, postigli su Deneš Varga tri, Silard Janšik i Danijel Anhel po jedan.

Najefikasniji u sastavu Grčke protiv SAD, bili su Konstantinos Genadijunas sa pet, Janis Fontulis sa četiri i Stilijanos Agriropulos sa dva gola. Kod SAD, bolji od ostalih bili su Aleks Obert i Maks Irving sa po dva gola.

Komentari

Vaš komentar