Hrvatska nadigrala Kazahstan, Grčka bolja od Mađarske

Podeli:
Leon Neal/Getty Images

Kompletiran je prvi dan na vaterpolo turniru u Tokiju. Pobedama su se radovale selekcije Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, SAD i Hrvatske.

U poslednjem meču dana, Hrvatska je lako izašla na kraj sa Kazahstanom – 23:7. Najefikasniji u sastavu Hravatske, bili su Maro Joković sa pet, Luka Bukić sa četiri, odnosno Loren Fatović, Josip Vrlić i Paulo Obradović sa po tri gola. Bolji od ostalih u sastavu Kazahstana, bio je Srđan Vuksanović sa tri gola.

U jednom od derbija dana, Grčka je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedila Mađarsku sa 10:9. Gol odluke je postigao Angelos Vlahopulos na više od tri minuta pre kraja meča.

Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Janis Fontulis sa tri, Konastantinos Genadijunas, Angelos Vlahopulos i Aleksandros Papanastasiju sa po dva gola. Kod Mađarske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Deneš Varga i Balaš Erdelji sa po tri, odnosno Danijel Anhel sa dva gola.

Borbe za mesto u četvrtfinalu se nastavljaju 27. jula. Podsećanja radi, u grupi A su Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Španija, Australija i Kazahstan. U grupi B su Mađarska, Grčka, SAD, Japan, Italija i Južna Afrika.

Prvo kolo: Italija – Južna Afrika 21:2, Grčka – Mađarska 10:9, SAD – Japan 15:13, Crna Gora – Australija 15:10, Španija – Srbija 13:12, Hrvatska – Kazahstan 23:7.

Drugo kolo (27. jula): SAD – Južna Afrika, Crna Gora – Španija, Srbija – Kazahstan, Italija – Grčka, Mađarska – Japan, Australija – Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar