Hrvatska ponovo bolja od Crne Gore

Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Vaterpolisti Crne Gore ponovo su poraženi od Hrvatske na Olimpijskim igrama. U grupnoj fazi bili je 13:8, a u razigravanju od 5. do 8. mesta, Hrvatska je slavila sa 12:10 (1:0, 5:4, 3:3, 3:3).

Golove za Hrvatsku, postigli su: Ante Vukićević tri, Josip Vrlić, Luka Lončar i Loren Fatović po dva, Maro Joković, Lovre Miloš i Paulo Obradović po jedan. Golove za Crnu Goru, postigli su: Aleksandar Ivović tri, Miroslav Perković i Dušan Matković po dva, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina i Draško Brguljan po jedan.

Iako bi mnogo više voleli da su na putu ka Crnoj Gori, odnosno Hvatskoj, vaterpolisti su morali u borbu za plasman od 5. do 8. mesta. Obe selekcije su prilično demoralisano ušle u duel, s obzirom da su sanjale plasman u polufinale i borbe za medalju, ali….

Ali, Grčka je bila bolja od Crne Gore, a Mađarska od Hrvatske. Međutim, kada je počeo meč, adrenalin je uradio svoje, pa se u bazenu vodila velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj bazena.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske
REUTERS/Kacper Pempel

Hvavatska je povela sa 2:0, Crna Gora stigla do 2:2, Hrvatska pobegla na 6:3, a na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo 6:4. Golove za Hrvatsku, postigli su Ante Vukićević i Loren Fatović po dva, Luka Lončar i Lovre Miloš. Strelci za Crnu Goru, bili su Drško Brguljan, Aleksandar Ivović, Dušan Matković (dva).

Usledila je igra po principu gola za gol, Crna Gora je dva puta bila na minusu od jednog gola, ali je u završnici ovog perioda igre, Hrvatska ponovo pobegla na velikih 9:6. U samoj završnici, Stefan Vidović je smanjio na 7:9.

Usledila je poslednja deonica, usledila je nova serija Hrvatske od 2:0 i pitanje pobednika je rešeno. U drugom meču za plasman od 5. do 8. mesta, snage će odmeriti Italija i SAD.

Naravno u centru pažnje su polufinalni dueli, a za mesto u finalu, boriće se Srbija i Španija, odnosno Grčka i Mađarska.

 

Komentari

Vaš komentar