Hrvatska slavila u derbiju protiv Crne Gore

Podeli:
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske
REUTERS/Kacper Pempel

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Crnu Goru u trećem kolu Olimpijskih igara sa 13:8. Hrvatska u narednom kolu igra protiv Srbije, Crna Gora protiv Kazahstana, a velika borba za plasman u četvrtfinale se nastavlja.

Golove za Hrvatsku, postigli su: Loren Fatović tri, Luka Bukić, Ante Vukićević i Havijer Garsija po dva, Luka Lončar, Ante Vukićević, Andro Bušlje, Lovre Miloš i Paulo Obradović po jedan. Golove za Crnu Goru, postigli su: Aleksandar Ivović, Miroslav Perković i Dušan Matković po dva, Dušan Banićević, Aleksa Ukropina po jedan.

Prvu deonicu obeležile su granitne odbrane i sjajne intervencije Marka Bijača i Petra Tešanovića. Put do mreže uspeli su da pronađu Aleksandar Ivović i Lovre Miloš, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Hrvatska je sjajno otvorila drugu četvrtinu, pa je preko Luke Bukića, Lorena Fatovića i Andra Bušljea stigla do velikih 4:1. Ivović je uspeo da zaustavi veliki nalet Hrvata, ali je već u sledećem napadu Fatović pogodio za 5:2.

Odbrane su popustile, Fušan Banićević je pogodio za 3:5, a sjajni Fatović za 6:3. Dušan Matković je realizovao zicer za 4:6, ali je Paulo Obradović ponovo odveo Hrvatsku na plus tri. Do kraja prvog poluvremena, Miroslav Perković je uspeo da zatrese mrežu, Tešanović je imao još dve sjajne odbrane, a Hrvatska je vodila sa 7:5.

Usledila su po dva napada obe selekcije bez gola, a na radost ljubitelja vaterpola u Hrvatskoj, Havi Garsija je pogodio za 8:5.  Crna Gora se nije predavala. Dušan Matković je uspeo da smanji na 6:8. Crna Gora nije iskoristila napad sa igračem više, nije stigla do minus jedan, a Garsija je ponovo pogodio za plus tri – 9:6.

Već u sledećem napadu, Aleksa Ukropina je poslao projektil iza leđa Bijača – 7:9. Međutim, odbrana Crne Gore nije bila na željenom nivou. Luka Lončar je realizovao zicer za 10:7. Napad je održavao popularne „ajkule“ u igri. Miroslav Perković je smanjio na 8:10, ali je već u sledećoj akciji, Luka Bukić povisio na 11:8.

Aleksandar Ivović
REUTERS/Kacper Pempel

Delovalo je da Hrvatska, polako, ali sigurno ide ka zlata vrednom trijumfu, jer je uoči poslednjeg kvartala imala suficit od tri velika gola.

Sredinom poslednjeg kvartala Ante Vukićević je pogodio za 12:8, a u tom momentu je bilo jasno da je Crnoj Gori potrebno sportsko čudo, kako bi se vratila u meč. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

U ostalim mečevima trećeg kola, Mađarska je pobedila Južnu Afriku sa 23:1, Španija je savladala Kazahstan sa 16:14, dok je Italija posle preokreta i trilera, dobila SAD sa 12:11.

Crna Gora u narednom kolu, koje je na programu 31. jula, igra protiv Kazahstana, dok će Hrvatska odmeriti snage sa selekcijom Srbije.

Komentari

Vaš komentar