Japan šokirao Crnu Goru, sledi borba za četvrtfinale

Ex-Yu mix 27. jul. 20213:40 > 7:151 komentar
Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, poražene su od Japana u drugom kolu Olimpijskih igara sa 29:26, pa sada sledi velika borba u duelima sa Holandijom, Norveškom i Južnom Korejom za mesto u četvrtfinalu.

Prevagu na tasu Japana, donela je fenomenalna Sakura Kametani koja je imala 22 odbrane. Raspoložene za igru u napadu, bile su Ajaka Ikehara i Nozomi Hara sa po šest golova, Šui Fidži je postigla pet, a Juki Tanabe je četiri gola. Kod Crne Gore, bolje od ostalih, bile su Tatjana Brnović sa šest, Jovanka Radičević i Ema Ramusović sa po četiri, odnosno Đurđina Jauković sa tri gola.

Crna Gora je prvo poluvreme odigrala sa mnogo oscilacija. Vodila je sa 5:3, 10:6, kontrolisala je dešavanja na parketu, ali samo mali pad koncentracije je bio dovoljan da Japanke nametnu igru po principu trči i šutiraj i za tili čas je na semaforu pisalo 13:12 za domaćina Olimpijskih igara.

Do kraja prvog poluvremena, Japan je uspeo da sačuva stečeni kapital pa je na odmor otišao sa viškom od jednog gola 14:13. Prevagu na tasu Japana u prvom delu, donele su Sakura Kametani sa osam odbrana, odnosno Ajaka Ikehara sa pet, Mana Ohajama i Haruno Sasaki sa po dva gola. Kod Crne Gore, raspoložene za igru u napadu, bile su Đurđina Jauković sa tri, Jovanka Radičević, Andrea Klikovac i Tatjana Brnović sa po dva gola.

Situacija je postala zabrinjavajuća već početkom drugog poluvremena, jer je Japan pobegao na 19:14, a Crna Gora je i dalje igrala u ritmu koji odgovara rivalu, u ritmu, trči i šutiraj. Bojana Popović je bila primorana da zatraži minut odmora, kako bi pokušala da pronađe modus da zaustavi veliki nalet Japana.

Crna Gora je uspela da smanji na 20:22, imala je napad da svede deficit na gol razlike, ali je Sakura Kametani skinula tri zicera, a Japan je lakim golovima pobegao na 26:20, na deset minuta pre kraja.

Nastojale su izabranice Bojane Popović da se vrate u meč, da izbore neizvesnu završnicu, ali ništa od toga. Japan je mirno priveo meč kraju. U narednom kolu, 29. jula, Crna Gora igra protiv selekcije Norveške, dok će Japan odmeriti snage sa selekcijom Južne Koreje.

Komentari

Vaš komentar