Lavice pred Angolu: Odbrana je ključ, pobedićemo

Podeli:
ženska rukometna reprezentacija crne gore
rscg

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, počinju takmičenje na Olimpijskim igrama 25. jula u 7 časova i 15 minuta, a rival je selekcija Angole.

“Lavice” su imale vremena da se prilagode novom ambijentu, u Tokiju su od 16. jula, osetile su i parket dvorane Jojogi, odigrale dobar kontrolni meč protiv Francuske. Uoči duela sa Angolom, razloga za optimizam ima mnogo.

Jedva čekam da utakmica počne, nestrpljiva sam, u skladu sa godinama. Prva utakmica je najteža, mnogo toga zavisi od nje i tako ulazimo u meč koji sledi”, rekla je Nikolina Vukčević.

Nikolina Vukčević i Anastasija Babović su najmlađe članice rukometne selekcije, a obe pucaju od samopouzdanja. Babović je pre nekoliko dana Crnu Goru proglasila za jednog od favorita, a Vukčević ima poruku za rivalke.

“U utakmicu ulazim sa stavom – dođite, pobedićemo vas’”.

Plan je jasan.

“Naša odbrana je ključ, ali moramo da poradimo na tome da imamo siguran napad i tranziciju, jer mislim da samo tehničke greške mogu da nam naprave problem. Kada stanemo šest na šest, prsa u prsa, naša prednost je velika”, zaključila je Nikolina Vukčević.

Crna Gora će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv selekcija Angole, Japana, Južne Koreje, Holandije i Norveške. U drugoj grupi, isti cilj će imati Rusija, Francuska, Španija, Mađarska, Švedska, Brazil.

U prvom kolu, snage će odmeriti: Holandija – Japan, Rusija – Brazil, Crna Gora – Angola, Norveška – Južna Koreja, Španija – Švedska, Mađarska i Francuska.

Komentari

Vaš komentar