Lavice pred Norvešku: Kadre smo da stignemo do pobede

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Poraz od Japana, sudeći po izjavama koje stižu iz tabora Crne Gore, jeste pogodio, ali nije uzdrmao popularne “lavice”, koje su uverene da će težim putem uspeti da stignu do cilja, do plasmana u četvrtfinale.

Veliki izazov očekuje izabranice Bojane Popović u trećem kolu. Sa druge strane parketa biće moćna selekcija Norveške, koja slovi za jednog od favorita kada je reč o osvajanju medalje. S druge strane, među ljubiteljima sporta u Crnoj Gori, provejava pitanje – da li “lavice” mogu da ponovo partiju i podvig koji su napravile na kvalifikacionom turniru u Podgorici, kada su u prvom kolu pobedile Norvešku.

“Japan je ostao iza nas. Nema vremena za razmišljanje, ni tugovanje. Izgubile smo, to je sport. Pogledale smo snimak, videle neke stvari koje ne bi smele da se ponove, ali misli nisu ka Japanu, to je prošlost, čeka nas Norveška”, rekla je Itana Grbić, pa nastavila:

“Tri jaka protivnika nas očekuju u nastavku takmičenja, ali znamo da igramo protiv njih, nema te ekipe za koju ne može da se nađe rešenje. Kadre smo da pobedimo Norvešku, pokazale smo to”.

Norveška je nedavno pala u Podgorici na kvalifikacionom turniru za odlazak u Tokio, a u sastavu tima nije bilo pouzdanog golmana, Marine Rajčić.

“Devojke su imale recept za Norvešku, ta utakmica bi trebalo da nam bude putokaz. Na neki način je lakše igrati protiv selekcija koje poznaješ i sa kojim često igraš. Najvažnije je da pružimo dobru igru, da zaista uživamo protiv njih, da odigramo onako kako možemo. Japan nam je bio nepoznat, poremetio nam je fokus, što mislim da ne može da se dogodi protiv Norveške”, zaključila je Marina Rajčić.

Utakmica između Crne Gore i Norveške, na programu je 29. jula sa početkom u 9 časova i 15 minuta po srednjeevropskom vremenu. U ostalim mečevima trećeg kola, snage će odmeriti: Holandija – Angola, Španija – Brazil, Japan – Južna Koreja, Mađarska – Rusija, Švedska – Francuska.

Grupa A: Norveška 4, Holandija 4, Japan 2, Crna Gora 2, Južna Koreja i Angola su bez bodova.

Grupa B: Švedska 4, Brazil 3, Španija 2, Francuska 2, Rusija 1, Mađarska je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar